STOP MADSPILD (BEDST FØR 31/07/24) - Sake Koji Sporer 1,75g
I modsætning til andre Koji sporer resulterer denne stamme i meget få aminosyrer, hvilket er essentielt for smagen af sake, hvor gæringen beror på stivelse.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Med disse Koji-kin specielt udviklet til gæring af sake kan du både prøve at fremstille fuldbyrdet Sake eller Amazake med en kortere gæringsperiode.
I modsætning til sporerne beregnet til miso og sojasauce producerer denne stamme meget mindre protease, hvilket er ideelt for sake.
For mange frie aminosyrer kan nemlig påvirke smagen.
OBS Sake bør måske ikke være målet med den første omgang koji, man prøver af.
Er du nybegynder, anbefaler vi at prøve Light eller White Koji først :)
Vand, ris og rispolering
Tre faktorer udover koji-kin kan være væsentligt for smagen af din sake.
Råmaterialet bør som udgangspunkt bestå af filtreret vand og polerede japonica riskorn, som er med til at skabe de lækre frugtige, sarte og smooth noter, som man oftest forbinder med sake. Ginjo og Daiginjo grade sake klassificeres netop således på baggrund af poleringsgraden.
Det er selvfølgelig muligt at eksperimentere med andre typer ris, men ønskes der en autentisk smag, bør substratet bestå af japonica ris, som du finder i vores udvalg her.
Tilsættes der bryggeralkohol i processen kan man forsøge at ramme smagen af Futsushi eller Honjozo, og undlader man helt at polere sine ris, også kaldet brune ris, kan man ende med en Kuroshu type. Der er derfor rigtig mange muligheder for at udvikle smagen af sin helt egen sake med få målrettede justeringer :)
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 0,8g
- Produceret i
- Japan
Madspild? MOTTAINAI! Det er altid ærgerligt, når gode ting går til spilde.
Især når der er tale om langtidsholdbare produkter, som er gode langt ud over den påtrykte bedst-før dato, men som alligevel sorteres fra ved det første øjekast på mærkningen.
En bedst-før dato er ikke det samme som en udløbsdato, og en bedst-før dato er måske endda en ‘bedst-før, men også god ud over’-dato, hvilket i særdeleshed gælder de mange asiatiske varer, vi tager hjem til WakuWaku.
Disse varer påtrykkes, til forskel fra EU-baserede varer med 24 måneder før bedst-før datoen, ofte en kortere bedst-før dato ud fra et ønske om at signalere optimal friskhed.
Dette kan være på helt almindelige tørvarer som chokolade, nudler og sauce, der i mikrobiologisk henseende ikke er i risiko for fordærvelse, men som ifølge bedst-før datoen alligevel kun smager godt i op til 12 måneder fra produktion. En sådan tørvare kan derefter potentielt være flere måneder undervejs på havet, før den ankommer til vores varelager.
Skal denne vare blot kasseres, hvis den ikke når at blive solgt inden den angivne dato?
Det, synes vi, er en skam at gøre, og det synes mange klimabevidste japanere i princippet også. “Mottainai”, siger de. Sikke et spild.
Som en del af løsningen finder du i udvalget en række ‘STOP MADSPILD’ produkter til nedsat pris, så de lækre sager med kort BBD kan komme jer, kunderne, til gode, og vi kan få dækket vores logistikomkostninger.
Ved at indkøbe ‘STOP MADSPILD’- tilbud er du derfor med til at støtte virksomhedens arbejde med at reducere madspild samtidig med, at du kan prøve nogle af de sjove og spændende produkter til få penge.
Se her for mere læsning om datomærkning og Fødevarestyrelsens gode råd omkring Madspild :)
Salg af alkohol
Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. /
Kartoffelstivelse, Aspergillus Oryzae.
Oprindelse: Japan