Japansk Comfort Food

En hyldest til det simple, varme måltid, der går lige i velværen! Ramen, nabe og karry - det er japansk comfort food i en skål (๑˘︶˘๑)

WakuWaku tilbyder hele 20% på en række udvalgte karry- og suppebaser i november måned.

Hvorfor 'Comfort Food'?

Når dagene er mørke, og vinden bider, er der intet som at vende hjem til varm aftensmad. Eller måske endda vende helt tilbage til barndommen med en klassiker, som familien altid plejede at nyde sammen.

Simpel, men nærende og nem at kombinere med andre retter eller med det, der allerede er i køleskabet.

For mange japanere er f.eks. smagen af karry en sådan ret - og det skal være den fra S&B!
Ellers smager det ikke, som det plejer ;D

Japansk Karry

Til japansk karee tilbereder du blot grøntsager, protein, og hvad du ellers kunne tænke dig i en stor gryde.

Typiske ingredienser er gulerødder, kartofler og løg i tern eller i den mere traditionelle rangiri-udskæring. Ønsker du mere bid, skal du f.eks. undlade at lade grøntsagerne stege/dampe for længe inden du tilsætter karryblandingen. 

Kom vand i gryden (anvisninger på pakken), bræk karry-blokken af og tilsæt den ønskede portion.

Du vil iagttage, at suppen tyknes og bliver til en lækker sammenhængende karrygryderet.

Serveres med kogte ris og diverse toppings, sprød salat, nori-flager eller syltede grøntsager som fukujinzuke eller shibazuke.

Japansk Karry Udon

Udon hvedenudler med bid, fyldig japansk karry og aromatisk shichimi sprinkle på toppen.

Kan laves i en fart med S&B Golden Curry Sauce og S&B Oden base, så du kun behøver indkøbe de friske ingredienser.

Se vores helt nye Japansk Karry Udon Pakke for opskriften!

Japansk Nabemono

Supperne fra Daisho er klar til brug og kan hældes direkte i din hot pot gryde eller donabe.

Nabemono er paraplybegreb for samtlige af de supper, som man i Japan typisk serverer one-pot style. Dette kan både være simret eller ved at dyppe ingredienserne i den kogende suppe og/eller i en sauce ved siden af.

Oden, sukiyaki, shabu-shabu, kinesisk hot pot, nabe, kiritanpo - der findes utroligt mange suppeserveringer, som det er værd at prøve af! Det væsentligste værende den store, centrale gryde, der både samler på smag og masser af hygge.

Supperne er her, og udstyret kan du se nærmere på under 'Køkkenudstyr' f.eks., så du kommer godt fra start.

Så skal der blot indkøbes dine favoritter af fint skåret protein, snittede grøntsager, nudler, svampe, saucer eller hvad end du ellers kunne tænke dig ;)

Japansk Ramen

Varmende suppe, der lægger sig om spændstige nudler, så du får al herligheden med i hver bid.

Ramen kan hurtigt virke en smule skræmmende at give sig i kast med. Der skal koges en suppebase i flere timer og der skal bruges mange ingredienser. Ofte en lidt for stor opgave i en travl hverdag, hvor man ellers let kunne trænge til en varm, smagfuld skål Ramen.

Det er der nu råd for!

Her er nemlig suppebase, der blot skal blandes op med vand - helt uden at man går på kompromis med smagen!

Paitan Ramen

Med Paitan basen fra Somi kan du let lave f.eks. Tori Paitan Ramen og Tonkotsu Ramen smag derhjemme.

Blander du basen op med kyllingefond får du Tori Paitan - blander du den med svinefond får du Tonkotsu. Paitan er egentlig bare en betegnelse for de "cloudy" typer af Ramen supper - altså de uklare supper med et mælket udseende.

Shoyu Ramen

Med Shoyu G basen fra Somi kan du let lave den klassiske Shoyu Ramen smag derhjemme.

Shoyu betyder 'soja', så her får du masser af umami og en dyb, mærkfarvet suppe. Blander du basen op med fond, får du en endnu dybere smag, men pas på ikke at bruge en fond, der allerede er saltet.