Koji Sporer Tørret Økologisk Koji Ris 500g BH10001
Ny

Tørret Økologisk Koji Ris 500g

Økologiske ris med tørrede koji sporer til fremstilling af Miso, Amazake, Shio Koji, dryaged kød og meget mere.

139,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner på Trustpilot

 

Fri fragt ved køb over 499!

 

Hurtig levering - kun 1-2 hverdage!

Beskrivelse

Dette er ris, hvor Koji sporer allerede er dyrket på. Der er brugt en Light Rice Koji-stamme til risene, da det er den mest alsidige af alle Koji stammer.

Du kan bruge dette produkt til fremstilling af Miso, Amazake, Shio Koji, til ældning af kød (dry-aging) og meget mere.

Risene og Koji sporerne er tørret omhyggeligt ved 45° C for at sikre at det enzymatiske potentiale bevares så godt som muligt.

Fremstillet udelukkende af økologisk ris fra Italien.

Koji risene er perfekte til at fremstille Amazake - her er en hurtig opskrift:

Bland en del koji-ris med to dele vand og opbevar blandingen ved 50-60 grader celcius i ca. 2 timer. 

Derefter kan du fortynde blandingen med vand, som du har lyst til. Temperaturen må ikke overstige 68 grader celcius, da enzymerne da vil denaturere.

Du kan også tilføje frisk kogte ris, men så skal blandingen holdes varm lidt længere tid. Prøv også at tilsætte lidt ingefær til din Amazake.

Hjemmelavet Miso

Disse ris med Koji er perfekte til at lave sin egen miso derhjemme!

De tørrede Koji ris er nænsomt tørret ved 45 grader celcius, for at bibeholde det enzymatiske potentiale bedst muligt. For at lave Miso med disse ris, anbefaler vi at man blender risene til et pulver. Hvis man følger en Miso opskrift der benytter friske Koji ris, kan man antage at 1 kg tørret Koji ris svarer til ca. 1,4kg friske Koji ris. Det betyder at en pakke på 500g tørrede Koji ris har den samme mængde enzymer og næringsstoffer (uden vand), som 700g friske Koji ris.

Du kan rekonstituere dine Koji ris ved at blande pulveret med 200g vand. Derefter kan du fortsætte processen med at fremstille Miso pasta.

Hvis din miso virker meget tør, så kan du tilføje mere vand, lidt ad gangen. Men vær opmærksom på at misoen bliver mere flydende under fermenteringsprocessen, så det er bedre at holde blandingen til den lidt tørre side.

Produktinformation

BH10001
Produktinformation
Vægt
500g

Ingredienser og næringsindhold

Næringsindhold /

Ris*, koji starterkultur (Aspergillus Oryza)

*Økologisk landbrug (Italien)

Bør opbevares på et mørkt sted ved stuetemperatur. Efter åbning; bør opbevares mørkt mellem 4-8° C.

Kan indeholde spor af soja, byg, hvede og nødder.



7 andre produkter i den samme kategori: