LUVI Traunsee Garum - Premium Fiskesauce 100ml - Denne Garum, fermenteret på vildtfangede fisk, byder på en helt unik oplevelse af fiskesauce. Her er tale om maksimal nydelse sammen med dine asiatiske retter!

LUVI Traunsee Garum - Premium Fiskesauce 100ml

Denne Garum, fermenteret på vildtfangede fisk, byder på en helt unik oplevelse af fiskesauce. Her er tale om maksimal nydelse sammen med dine asiatiske retter!

149,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

OBS! Fås kun i begrænset oplag.

Garum er, kort fortalt, det romerske ord for antikkens fiskesauce.

Det blev anvendt ud i imperiets egne i næsten lige så stort et omfang, som der i dag bruges ketchup. Foruden skriftlige kilder med opskrifter og referencer til garum vidner utallige keramiske amforaer og trætønder også om saucens store udbredelse og langstrakte fragtruter.

Vin, olivenolie og garum var de foretrukne smagsgivere, og søger man derfor en andeledes, historisk smagsoplevelse, kan man med fordel kombinere disse tre på forskellig vis (oenogarum og oxygarum ) eller fusionere med asiatiske retter. 

Se f.eks. Luvi's egen opskrift på Coleslaw med Lao Gan Ma og Garum nedenfor :)



Den væsentligste fællesnævner for både garum og sydøstasiatisk fiskesauce er dog immervæk umami
samt en mulig kulturel udveksling via de antikke handelsruter, omend dette aspekt stadig er omdiskuteret.


Traunsee Garum er en small batch sauce skabt med fokus på netop umami, hvilket producenten, om nogen, forstår sig på.

LUVI Fermente står nemlig bl.a. bag udviklingen af vores mange koji-sporer, så de kender alt til fermenteringer baseret på Aspergillus Oryzae - denne helt essentielle mikroorganisme for det japanske køkken.

Gennem tilføjelse af koji har Luvi formået at give den klassiske garum- fermentering af fisk og salt en ekstra dimension.

Koji-en har til opgave at erstatte de nedbrydende enzymer, der findes i fiskens fordøjelsessystem, når hele fisken fermenteres i modsætning til fileter, som det er tilfældet her. Disse fileter stammer fra vildtfangede fisk fra de højtliggende søer nær Salzburg, Traunsee, Attersee og Mondsee, der modnes med salt og koji i 8 måneder.

Saucen efter tapning og modning er derfor både autentisk og samtidig helt sin egen med en smuk, rødgylden farve og væsentlig reduceret fiskelugt til følge.

Smagen bærer, til forskel fra andre fiskesaucer, også på mildere noter fra ferskvandsfisk, brunet smør, ananas og andre tropiske frugter.



Traunsee Premium Garum fås desværre endnu kun i et enkelt batch, men måske der kommer mere?

Prøv den alle steder, både i middelhavs-og asiatiske retter, hvor du mangler et par af de gyldne dråber til at løfte din mad.


Coleslaw med Lao Gan Ma Chili og Traunsee Garum

  • 1/2 hoved hvidkål eller spidskål
  • 1 spsk. hakket eller revet ingefær
  • 1 skvæt Traunsee Garum
  • 1 skvæt citron- eller limesaft
  • Valgfrit: grøn koriander

Hak urterne meget fint og krydr derefter med Garum. Saltindholdet i saucen trækker vand ud, hvilket er med til at mørne grøntsagerne

Tilsæt ingefær, sesamolie og citronsaft og bland godt. Pynt med sesamfrø, Lao Gan Ma Chili og koriander eller andet grønt.

Den umami-rige slaw gør sig virkelig godt som tilbehør til stirfries og nudler, som sideret barbecue eller blot som snack :)

Produktinformation

LE01052
Produktinformation
Indhold volumen
100ml
Produceret i
Østrig

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 ml

Fisk* 55%, BULGUR-koji (HVEDEBULGUR, vand), salt.

*Oprindelse: Traunsee, Attersee, Mondsee

Allergener: fisk, gluten
Oprindelse: Østrig

Energi (kJ) 297 kJ
Energi (kcal) 70 kcal
Fedt <0,5 g
   (heraf mættet) <0,1 g
Kulhydrat 4,6 g
   (heraf sukkerarter) 2,8 g
Protein 13,0 g
Salt 19,4 g


Du vil eventuelt også synes om