Tørret Økologisk Koji Byg 500g - Økologiske, perlede bygkorn podet med tørrede Koji Tane (A. Oryzae starter) til fremstilling af Mugi Miso, Shio Koji, dryaged kød og meget mere.
Ny

Tørret Økologisk Koji Byg 500g

Økologiske, perlede bygkorn podet med tørrede Koji Tane (A. Oryzae starter) til fremstilling af Mugi Miso, Shio Koji, dryaged kød og meget mere.

199,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Koji Byg er perlede bygkorn, hvor Koji sporer allerede er podet/dyrket på.

Der er her brugt en White Koji-stamme til podningen, som er effektiv på mange forskellige typer substrat og samtidig er meget begyndervenlig.


Produktet er fremstillet udelukkende af økologiske bygkorn, som er tørret omhyggeligt ved 35° C for at sikre, at det enzymatiske potentiale bevares så godt som muligt.

Polering af kornene sikrer også, at koji'en har lettere ved at arbejde og kan vokse sig ind i kernen. Råvarerne er økologisk dyrket og nøje udvalgt med fermentering for øje for at give den helt rigtige smag og konsistens.

Udtrykket 'Koji' bruges både om sporerne og om substrat podet med A. Oryzae, så når det specifikt drejer sig om koji-startere, kan man med fordel tale om 'Koji Kin' eller 'Koji Tane' for at differentiere dem. 

Blender man de her podede bygkorn til et pulver, er det netop det, man har - en super god Koji Tane til f.eks. at starte din egen Byg Miso:)

Du kan bruge dette produkt til fremstilling af Miso, Shio Koji, til ældning af kød (dry-aging) og meget mere. Duften, når bygkornene fermenterer, bliver ofte sødere og lettere på næsen end mange andre substrater med mindelser om hø, modne pærer og kaprifolie.

Prøv selv med denne hurtige opskrift:

Mugi Shio Koji

  • 100 g Koji Byg
  • 40 g Salt
  • 200 ml Rent vand

Løsn bygkornene mellem fingrene, så de ikke klistrer sammen.

Tilsæt salt og Koji Byg til en beholder eller et sylteglas og mix grundigt. Hæld 100ml vand i blandingen og rør rundt. Fastgør låget løst, og lad beholderen stå ved stuetemperatur.

Efter et døgn vil blandingen have absorberet vandet. Hæld derefter yderligere 100ml vand i og rør grundigt rundt til konsistensen er ensartet og fyldig.

Sæt låget løst på igen og efterlad ved stuetemperatur.

Vent en uges tid og din Mugi Shio Koji er klar til brug i tsukemono og marinade for super smagfulde og møre ingredienser til madlavning :)

Produktinformation

BN04040
Produktinformation
Vægt
500g
Produceret i
Østrig

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Byg*, starterkultur(koji).

*Økologisk. AT-BIO-401

Allergener: byg
Oprindelse: Østrig

Energi (kJ) 1259 kJ
Energi (kcal) 301 kcal
Fedt 0,6 g
   (heraf mættet) 0,0 g
Kulhydrat 66,0 g
   (heraf sukkerarter) 15,0 g
Protein 8,3 g
Salt 0,03 g


Du vil eventuelt også synes om