MA Kombu Japansk Tang 200g
Kombu er tørret tang, også kendt som Konbu eller Kelp. Denne udgave er såkaldt MA Kombu, der betragtes som noget af det bedste konbu i Japan.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Denne Ma Kombu produceres i Japan og er den mest populære kombu-tang i Japan.
Den er kendetegnet ved sine tykke, brede blade og sin raffinerede sødme og evne til at producere en meget klar Dashi fond.
Bladene fra Ma-Kombu er lysebrune og generelt bredere end andre typer kombu tang. De nederste dele er brede og kileformede nær stammen.
Ma Kombu bruges til at fremstille Dashi af høj kvalitet, men er også god til fremstilling af shio-kombu (tynde strimler kogt i soja, mirin og sukker, herefter tørret), oboro-kombu (tørrede strimler af kombu-tang) eller tororo-kombu (tyndtrevet tang i eddike).
Generelt om Kombu tang:
Kombu bruges hovedsageligt til at lave den klassiske japanske suppefond kaldet "Dashi".
Dashi kan laves på utroligt mange måder og med mange ingredienser, men langt de fleste versioner indeholder denne tørrede kombu tang.
Tangen giver en smagsmæssig dybde der er svær at opnå med andre ingredienser. Den autentiske japanske smag der er fyldt med umami, opnås let med en god Dashi fond. Tangen afgiver både salt, en smule sødme og ikke mindst umami, som i kombination med f.eks. Katsuobushi eller tørrede Shiitake svampe giver en super smagfuld base til dine retter.
Kombu tangen er også kendt under navnene 'Konbu' og 'Kelp', så støder du på disse ord, er det som oftest det samme.
I Korea er konbu bedre kendt som 'Dasima' og i Kina går det under navnet 'Haidai'
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 200g
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Tørret kombu kelp (Laminaria japonica (Saccharina japonica) 100%
Dyrket i havområde FAO61
Energi (kJ) | 623 kJ |
Energi (kcal) | 149 kcal |
Fedt | 2,4 g |
(heraf mættet) | 0,9 g |
Kulhydrat | 65,8 g |
(heraf sukkerarter) | 19 g |
Protein | 3,2 g |
Salt | 5,38 g |