Beskrivelse
Mentsuyu er japansk suppebase, der bruges i den klassiske kolde Somen nudelret, men også Soba og Udon nudelretter. Mentsuyu er lavet af bl.a. mirin, sojasauce, kombu og katsuobushi (tørrede bonito-flager).
Der er to generelt to måder at bruge Mentsuyu på: Kaketsuyu, hvor suppen varmes og hældes over kogte nudler for at lave en varm nudelsuppe, og Tsuketsuyu, som bogstaveligt betyder "dyppesuppe" til kolde nudler, hvor også Mentsuyu suppen er kold.
Foreslåede blandingsforhold
Basen er dobbeltkoncentreret og 1 del base til 1 del vand er et godt udgangspunkt for somen, zaru soba og de fleste øvrige madlavningsbehov.
- Suppe, oden, nabe: 1:5
- Tentsuyu, chawanmushi: 1:3
Bør benyttes inden for kort tid (ca. 14 dage) efter åbning og opbevares i køleskabet.
Produktinformation
Produktinformation
- Indhold volumen
- 1,8L
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Vand, SOJAsauce (vand, SOJABØNNER, HVEDE, salt), sukker, fruktose-glukose sirup, bonito-bouillon (TUN), mirin - sød risvin til madlavning (rismalt, glucose, glucose-fruktose sirup, alkohol, salt), salt, tørret bonito (TUN), kombu-tang ekstrakt, shiitake-svampeekstrakt, smagsforstærkere (E640, E621, E635), surhedsregulerende midler (E529, E297).
Energi (kJ) | 310 kJ |
Energi (kcal) | 74 kcal |
Fedt | 0,0 g |
(heraf mættet) | 0,0 g |
Kulhydrat | 14,5 g |
(heraf sukkerarter) | 8 g |
Protein | 3,9 g |
Salt | 5,25 g |