Svampe Agrocybe Cylindracea Yanagi Matsutake Svampe 80g BA01240

Agrocybe Cylindracea Yanagi Matsutake Svampe 80g

Kastanjesvampe, også kendt som Tea Tree Mushroom, er fantastiske kødfulde svampe med en nøddeagtig smag, der bruges i supper, stir fries, hot pot og risotto.

46,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Denne aflange brune svamp dyrkes intensivt i Asien og vokser vildt på større træer som kastanje, elm, poppel og pil, hvoraf sidstnævnte har givet anledning til det japanske navn, Yanagi matsutake.

Smagen er fyldig, mild og nøddeagtig og aromaen let blomstret i stil med den eftertragtede Tricholoma Matsutake, der kun kan høstes én enkelt gang om året under specifikke vækstbetingelser.

Cylindracea har en 3-10 cm stor hat af en bulet daddelbrun karakter og kanelbrune lameller hæftet til en længere fibrøs stængel, og så er den selvfølgelig langt mere tilgængelig end Tricholoma. Den vokser i større forsamlinger i huler og huller på de løvfældende træer, og da Cylindracea også har en vis udbredelse i Europa, er navnene for den næsten talløse:
Tea Tree Mushrooms, Pioppino, Agrocybe aegerita, Sort Poppelsvamp, Kastanjesvamp, Foranderlig Skælhat og mange flere.

Tilberedning

Skær rødderne af den ønskede mængde svampe og opblød dem i koldt vand i 10-30min. Stænglerne er mere seje i teksturen end hattene, og de kan derfor sagtens stuve med i en gryderet ved længere tids tilberedning.

Yanagi Matsutake er alsidig og sprød og kan tilsættes i suppe, lægges i en marinade, lynsteges og bruges i retter som ohitashi, miso suppe, nimono, tempura, risotto samt opbagte og hvide saucer.

Ønsker man at lade svampene være helten i retten, anbefaler vi især at servere dem som takikomi gohan, hvor smagsgivere som dashi, sojasauce, ryorishu og mirin tilsættes risene direkte og tilberedes sammen med. En klassisk japansk efterårsspise, der er både nem og nærende ;)

Produktinformation

BA01240
Produktinformation
Vægt
80g
Produceret i
Kina

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Tørret Agrocybe Cylindracea 100%.

Oprindelse: Kina

Energi (kJ) 1166 kJ
Energi (kcal) 279 kcal
Fedt 2,6 g
   (heraf mættet) 0,0 g
Kulhydrat 56,0 g
   (heraf sukkerarter) 0,0 g
Protein 23,0 g
Salt 0,0 g


Du vil eventuelt også synes om