Svampe White Fungus Shiro Kikurage Svampe 100g BA03965

White Fungus Shiro Kikurage Svampe 100g

Tremella svampe, også kendt som White Fungus, er fantastiske alsidige svampe med en gelatinøs tekstur, der bruges i alt fra supper og gryderetter til hudpleje.

46,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Tremellasvampen har sin begyndelse i tropiske egne, navnlig Asien, hvor den fæstner sig til bark og grene fra døde og nedfaldne træer.

Med sit gelatinøse udseende kunne tremella på afstand godt ligne en lille gennemsigtig vandmand i træerne, hvilket da også har givet anledningen til det japanske navn Shiro Kikurage. Andre steder kendes den også som hvid træøre, snow mushroom, white fungus, silver ear og beauty mushroom.

Tremella er med sikkerhed en mykoparasitisk svamp, som behøver en anden svampeart, Hypoxylon Archeri, for at overleve, men det vides endnu ikke, om dette værtskab afhænger af evnen til at nedbryde bestemte trædele eller af den direkte indtagelse af værtens frugtlegemer.

Især i Kina har tremella længe været populær for dens høje indhold af fibre og vitamin D, og i naturmedicinen sættes den i forbindelse med lindring af lungeproblemer, træthed og udmattelse i kroppen generelt.

Selvom resten af verden kun lige er begyndt at udnytte den hvide svamps egenskaber, har den i hudplejeindustrien allerede fået positiv opmærksom for sin evne til at holde på fugt.

De gelatinøse dele af tremella består af krøllede elfenbensfarvede lag fæstnet til en fastere base i midten. Det er både en kødfuld og fleksibel svamp i madlavningen, der udvider sig betydeligt efter at at være opblødt i vand.

Tilføj tremella til dine retter for ekstra fylde og næring f.eks. i supper, congee og gryderetter, hvor svampen kan suge til sig af den dejlige fond- og suppesmag. Tremella kan også sagtens steges eller dampes, men bør behandles nænsomt, så frugtdelene ikke går i stykker. 

Tilberedning

White fungus bør ikke spises rå.

Læg den ønskede mængde i blød 1-3 timer før tilberedning og skyl derefter svampene grundigt under rindende vand. Hold tremella adskilt fra andre råvarer og kog separat i en gryde med rent vand i 10 minutter. 

Svampene kan herefter tilsættes suppe, lægges i en marinade eller lynsteges.

Kikurage er i det hele taget også populært at tilsætte ramen for den chewy konsistens, og der findes sågar fine strimlede stykker af den hvide svamp, der serveres som "sashimi" og udelukkende nydes med sojasauce til.

Produktinformation

BA03965
Produktinformation
Vægt
100g
Produceret i
Kina

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

100% tørrede Tremella Fuciformis svampe.

Energi (kJ) 779 kJ
Energi (kcal) 192 kcal
Fedt 1,6 g
   (heraf mættet) 0,4 g
Kulhydrat 1,2 g
   (heraf sukkerarter) 1,2 g
Protein 7,9 g
Salt 0,17 g


Du vil eventuelt også synes om