Spisepinde Wakaizumi Holder til Spisepinde Sort Hashioki VA62370

Wakaizumi Holder til Spisepinde Sort Hashioki

Hold styr på både opbevaring og anretning af dine spisepinde med en elegant holder til formålet også kaldet hashioki.

29,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Klargør dit japanske måltid på en traditionel måde med en hashioki hvileplads til dit spisepindesæt. Holderen fungerer også som et opbevaringsværktøj, der holder dit spisepindesæt samlet og klar til brug.

Den japanske præference for borddækning har spisepindene placeret oven på en hashioki direkte foran den spisende med spidsen pegende modsat den dominerende hånd, som der skal spises med, og i øvrigt horisontalt med bordkanten.

Denne borddækning tager udgangspunkt i Ichiju Sansai traditionen, der er indbegrebet af det japanske måltid. Denne "En suppe og tre retter"-facon serveres oftest i flere små skåle og indeholder ris, klar suppe, osuimono, pickles, tsukemono, en proteinholdig hovedret med f.eks. fisk, en simret sideret, Nimono, og en ret med sauce, Aemono, over f.eks. tofu, tang og tilberedte grøntsager. Eftersom ris og pickles er selvfølgelige, benævnes de ikke i Ichiju Sansai.

Japansk Etikette for Spisepinde og holder

Benytter du engangsspisepinde, bør de splittes horisontalt og ikke unødigt gnides mod hinanden. Risikoen for splinter fra moderne spisepinde er minimal og at gnubbe dem sammen mod hinanden kan uhøfligt signalere, at du er utilfreds med kvaliteten.

Eftersom dine hashi ikke er det samme som en ske eller gaffel, er der ikke behov for at slikke eller suge maden af spidserne, som heller ikke bør ligge fladt på bordet af hensyn til hygiejne. Pindene holder blot på maden, idet den transporteres fra service til munden.

Er der tale om flere retter til deling omkring et bord, bør de samme hashi ikke benyttes til at uddele mad til andre eller samle mad op fra fællesanretningerne. Her er hashioki virkelig belejlige at hvile dine personlige spisepinde på, imens du håndterer et andet sæt, eller når du er færdig med at spise.

Er det en meget familiær forsamling spisende, kan den tykke ende af pindene ligeledes benyttes til fællesretterne.

Det er generelt ikke velanset at prikke til sin mad, gennembore stykker af mad eller efterlade pindene vertikalt stikkende op af en skål, da dette associeres med japanske begravelsesritualer. Af samme årsag bør mad heller ikke flyttes direkte mellem hinandens spisepinde, da denne praksis symboliserer overleveringen af den afdødes knogler.

Produktinformation

VA62370
Produktinformation
Højde
1,6cm
Bredde
1,9cm
Længde
7,9cm
Produceret i
Japan
Materiale
ABS Plast

Du vil eventuelt også synes om