Spisepinde Spisepinde Sæt Med Holdere 5 stk. Blossom VA16305

Spisepinde Sæt Med Holdere 5 stk. Blossom

Sæt med 5 flotte blomstrede spisepinde, hashi, og matchende blomster som holdere, hashioki. Perfekt som gave til dem, der ønsker sig traditionelle spisepinde.

159,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Disse spisepinde i mørklakeret træ kommer i 2 forskellige blomstrede designs i en henholdsvis dybblå og rød farve med fem dertilhørende lyserøde blomster, der fungerer som hvileplads for pindene. Disse keramiske blomster har en glasklar glasur, der er nem at rengøre.

Både spisepinde og holdere leveres desuden i en flot sort æske, der gør dem til en oplagt gaveidé.

Passes der på pindene, kan du desuden afbestille engangsspisepindene fra din næste omgang take-away og hjælpe miljøet en lille smule på vej.

Hashioki

Klargør dit japanske måltid på en traditionel måde med en hashioki hvileplads til dit spisepindesæt. 

Den japanske præference for borddækning har spisepindene placeret oven på en hashioki direkte foran den spisende med spidsen pegende modsat den dominerende hånd, som der skal spises med, og i øvrigt horisontalt med bordkanten.

Denne borddækning tager udgangspunkt i Ichiju Sansai traditionen, der er indbegrebet af det japanske måltid. Denne "En suppe og tre retter"-facon serveres oftest i flere små skåle og indeholder ris, klar suppe, osuimono, pickles, tsukemono, en proteinholdig hovedret med f.eks. fisk, en simret sideret, Nimono, og en ret med sauce, Aemono, over f.eks. tofu, tang og tilberedte grøntsager. Eftersom ris og pickles er selvfølgelige, benævnes de ikke i Ichiju Sansai.

Japansk Etikette

Benytter du engangsspisepinde, bør de splittes horisontalt og ikke unødigt gnides mod hinanden. Risikoen for splinter fra moderne spisepinde er minimal og at gnubbe dem sammen mod hinanden kan uhøfligt signalere, at du er utilfreds med kvaliteten.

Eftersom dine hashi ikke er det samme som en ske eller gaffel, er der ikke behov for at slikke eller suge maden af spidserne, som heller ikke bør ligge fladt på bordet af hensyn til hygiejne. Pindene holder blot på maden, idet den transporteres fra service til munden.

Er der tale om flere retter til deling omkring et bord, bør de samme hashi ikke benyttes til at uddele mad til andre eller samle mad op fra fællesanretningerne. Her er hashioki virkelig belejlige at hvile dine personlige spisepinde på, imens du håndterer et andet sæt, eller når du er færdig med at spise.

Er det en meget familiær forsamling spisende, kan den tykke ende af pindene ligeledes benyttes til fællesretterne.

Det er generelt ikke velanset at prikke til sin mad, gennembore stykker af mad eller efterlade pindene vertikalt stikkende op af en skål, da dette associeres med japanske begravelsesritualer. Af samme årsag bør mad heller ikke flyttes direkte mellem hinandens spisepinde, da denne praksis symboliserer overleveringen af den afdødes knogler.

Produktinformation

VA16305
Produktinformation
Længde
Spisepinde: 22,5cm
Medfølgende tilbehør
Gaveæske
Produceret i
Kina
Materiale
Holdere: Keramik
Spisepinde: Træ
Diameter
Holder: 4cm

Du vil eventuelt også synes om