Spisepinde Japansk Keramik Holder til Spisepinde Sort Sakura Hashioki VHC2921

Japansk Keramik Holder til Spisepinde Sort Sakura Hashioki

Holder til spisepinde i japansk keramik med smukke sakura blomstermotiver i sorte og grå nuancer. Få styr på anretningen med en elegant hashioki. 1 stk. 

49,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Fuldend dine eventyr ud i det japanske køkken med autentiske varer fra Made In Japan.

Denne spisepinde holder har et enkelt udtryk i sort keramik, der gør sig utroligt godt på middagsbordet som akkompagnement til dine japanske favoritretter. Formen er skabt til at minde om en lille, glat sten, hvor dit spisepindesæt kan hvile sikkert på bordet.

Den japanske præference for borddækning har spisepindene placeret oven på en hashioki direkte foran den spisende med spidsen pegende modsat den dominerende hånd, som der skal spises med, og i øvrigt horisontalt med bordkanten.

Denne borddækning tager udgangspunkt i Ichiju Sansai traditionen, der er indbegrebet af det japanske måltid. Denne "En suppe og tre retter"-facon serveres oftest i flere små skåle og indeholder ris, klar suppe, osuimono, pickles, tsukemono, en proteinholdig hovedret med f.eks. fisk, en simret sideret, nimono, og en ret med sauce, aemono, over f.eks. tofu, tang og tilberedte grøntsager. Eftersom ris og pickles er selvfølgelige, benævnes de ikke i Ichiju Sansai.

Japansk Etikette for Spisepinde og holder

Benytter du engangsspisepinde, bør de splittes horisontalt og ikke unødigt gnides mod hinanden. Risikoen for splinter fra moderne spisepinde er minimal og at gnubbe dem sammen mod hinanden kan uhøfligt signalere, at du er utilfreds med kvaliteten.

Eftersom dine hashi ikke er det samme som en ske eller gaffel, er der ikke behov for at slikke eller suge maden af spidserne, som heller ikke bør ligge fladt på bordet af hensyn til hygiejne. Pindene holder blot på maden, idet den transporteres fra service til munden.

Er der tale om flere retter til deling omkring et bord, bør de samme hashi ikke benyttes til at uddele mad til andre eller samle mad op fra fællesanretningerne. Her er hashioki virkelig belejlige at hvile dine personlige spisepinde på, imens du håndterer et andet sæt, eller når du er færdig med at spise.

Er det en meget familiær forsamling spisende, kan den tykke ende af pindene ligeledes benyttes til fællesretterne.

Det er generelt ikke velanset at prikke til sin mad, gennembore stykker af mad eller efterlade pindene vertikalt stikkende op af en skål, da dette associeres med japanske begravelsesritualer. Af samme årsag bør mad heller ikke flyttes direkte mellem hinandens spisepinde, da denne praksis symboliserer overleveringen af den afdødes knogler.

Information om sikkerhed

Keramik fra Made In Japan er godkendt til sikker anvendelse i opvaskemaskine.
Vær dog opmærksom på store temperaturudsving, f.eks. ved inden for kort tid at flytte keramik fra fryser til ovn.
Vær også opmærksom på at beskytte bordplader mv. fra varme skåle og tallerkener med en bordskåner af træ eller stof.

Produktinformation

VHC2921
Produktinformation
Vægt
30g
Højde
1,5cm
Produceret i
Japan
Materiale
Keramik
Diameter
ca 4,5 cm

Du vil eventuelt også synes om