Sake Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake 720ml EB35002

Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake 720ml

Japansk Junmai Daiginjo sake fra berømte Dassai. Helt unik, da de aromatiske Yamada-Nishiki ris er poleret ned til ekstreme 23%!

698,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Dassai 23 er topmålet af Junmai Daiginjo Sake. Her er massevis af indbydende aroma med noter af melon, fersken, eksotiske blomster og nogle vil endda finde subtile jordbær og banan noter.
Den silkebløde tekstur fordeler sig let og elegant i munden og byder på friske noter af sprød pære, blomster, honning og melon.
En fantastisk smagsoplevelse der har en lang, elegant finish der hænger længe i munden og udvikler sig som man langsomt nyder glasset.

Bør nydes let afkølet af et vinglas.
Dassai 23 parres perfekt med sprøde grøntsagsretter, skaldyrsretter som hummer og frisk fisk som sashimi eller sushi.

Fun Fact! 
Dassai 23 er den sake som Premierminister Abe valgte at servere for præsident Obama ved hans officielle besøg i Japan i 2014.

Dassai 23 ris polering

 - Yamada-Nishiki ris før og efter polering - 

Historien om Dassai 23

Dassai 23, der ofte vises på tv og mange publikationer for, hvad der måske er Japans mest ekstravagante rispoleringsforhold, har ofte bragt Dassai alle mulige udfordringer.

Dassai 23 var først planlagt til at være en Junmai Daiginjo sake med et rispoleringsforhold på 25%. Årsagen bag det var, at de på det tidspunkt havde deres egen Yamada-Nishiki rismark. Brygmesteren kiggede på den, og tænkte: "lad os lave Japans mest polerede sake".

Oprindeligt var planen at polere risen ned til 25%.
"Jeg ventede på, at risene skulle begynde poleringsprocessen, før jeg tog på forretningsrejse. Det var da, nogen fortalte mig, at en stor producent fra Nada allerede solgte en Junmai Daiginjo sake poleret ned til 24 %. Jeg tænkte på det hele natten, og i toget på vej hjem ringede jeg til mit personale og bad dem om at polere risene 2 % mere, ned til 23 %. På det tidspunkt var der gået 6 dage og 6 nætter siden poleringsprocessen startede. Mit personale, selvom de var udmattede, polerede modvilligt 2 % mere, hvilket krævede yderligere 24 timer. Denne arbejdsperiode på syv dage og nætter, de samlede 168 timer, der kræves til at polere risen, er stadig uændret i dag" udtaler brygmesteren.

Dassai 23 er på grund af sit rispoleringsforhold på 23%, sandsynligvis den mest polerede ris i Japan. Men denne sake er ikke fantastisk, fordi den har det bedste poleringsforhold. Tallet alene er ikke nok til at tilfredsstille Dassai bryggeriet, der stræber efter Japans bedste, lækreste sake. De eneste ord, de frygter at høre hos Dassi er: "Dassai er ikke så god, som jeg troede, den var".

Hos Dassi stræbes der altid efter at lave en velafbalanceret sake, der har en smuk og kompleks aroma, en blid smag med den helt rigtige mængde syre til at binde det hele sammen med en lang, dvælende eftersmag.

Produktinformation

DASSAI
EB35002
Produktinformation
Alkohol volumen
16%
Indhold volumen
720ml
Produceret i
Japan
Ris poleringsgrad (mængden af riskornet der er er tilbage efter polering)
23%

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.

Alkohol

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Vand, ris, koji, gærDu vil eventuelt også synes om