Beskrivelse
Akashiso er mere salt end sød, med strejf af syrlighed.
De røde perilla blade, der også er kendt som rød bladmynte, bruges som base til denne krydderiblanding. I Japan kaldes bladene for Shiso, og de bruges vidt og bredt i det japanske køkken. Shiso blade bruges til alt fra krydderi til likører og slik. På trods af tilnavnet bladmynte er smagen langt fra den almindelige mynte.
Den minder mere om ingefær end mint og har sarte søde noter og umami. Nogle siger smagen ikke rigtig kan beskrives, da der ikke er noget andet, der smager som Shiso.
Furikake er betegnelsen for de populære krydderiblandinger, man i Japan bruger til at krydre diverse risretter og Onigiri med, men de kan også bruges til meget mere end det. Prøv den f.eks. også som topping på på sushi ruller, i salater, på stegte nudler, i ramen eller endda på dine popcorn, næste gang du har lyst til en hurtig snack!
Du kan kort fortalt tilsætte ekstra kraft og lækker umami til enhver ret, der behøver det, med dette alsidige furikake krydderi. Det er fantastisk at have stående i skabet og posen har en smart genluk stribe, så krydderiet kan bruges igen og igen.
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 22g
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Shiso (rødbladet perilla) (76 %), sukker, salt, smagsforstærkere (E621, E635), surhedsregulerende middel (E296).
Oprindelse: Japan
Genluk pose efter brug. Undgå direkte sollys, varme og fugt.
Dosering: Ca. 3 g pr. risskål (150-200 g)
Energi (kJ) | 969 kJ |
Energi (kcal) | 228 kcal |
Fedt | 1,6 g |
(heraf mættet) | 0,0 g |
Kulhydrat | 44,1 g |
(heraf sukkerarter) | 34,0 g |
Protein | 9,4 g |
Salt | 41,2 g |