Dyrk selv - Granat Kinakål Frø - Prøv selv at dyrke kinakål! Denne type kinakål er også kendt som "Granat" typen - perfekt til hjemmelavet og ikke mindst hjemmedyrket kimchi ε-( ̄ *)

Dyrk selv - Granat Kinakål Frø

Prøv selv at dyrke kinakål! Denne type kinakål er også kendt som "Granat" typen - perfekt til hjemmelavet og ikke
mindst hjemmedyrket kimchi ε-( ̄ *)

25,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Frø til hjemmedyrkning af kinakål af typen Granat med lange, slanke blade og lukkede hoveder. En alsidig sensommergrøntsag, der ikke mindst sættes i forbindelse med en lang række af koreanske kimchi-opskrifter.

Kåltypen kaldes også napa eller kinesisk kål og er af typen Brassica rapa subsp. pekinensis i korsblomst familien. Smagen af kinakål er mere subtil og mild med et højere vandindhold end f.eks. hvidkål. Den er derfor tilsvarende mere frisk og mindre grov i teksturen.

Napa blade bruges ofte rå i salater eller coleslaw, og de kan dampes hele, snittes til en salat eller skæres groft til lynstegning. Kogte blade og stilke tilføjer smag til supper, gryderetter, pastaretter og stirfries.


At dyrke denne hurtigtvoksende kål fra frø er faktisk ganske nemt. Så frøene 40 cm fra hinanden i juli til august måned.

Placering: Kinakål vil gerne stå i fuld sol i kølige områder og i delvis skygge i varme områder. Så i velarbejdet, godt drænet, men fugtbevarende jord rig på organisk materiale. Tilsæt omsat kompost til bedet før plantning og igen midt på sæsonen.

Såning: Kinakål er ikke glad for at blive ompottet. Frøene har bedst af at blive sået direkte i haven, men du kan godt forspire dem indendørs i biologisk nedbrydelige potter, som kan flyttes direkte ud i haven. Så frøene direkte i finkornet, fugtig, ukrudtsfri jord. Lav et 12 mm dybt hul til frøet og vand let. Læg 2-3 frø i hvert hul. Frøene spirer efter 6 til 10 dage ved 13 til 24 ° C  Tynd de svageste kimplanter fra, så der kun er 1 plante tilbage pr. hul.

Dyrkning: Det er nødvendigt at vande lidt og ofte. Hold jorden jævnt fugtig, så planterne vokser hurtigt og bliver sprøde. Langsom vækst kan medføre, at planter går i frø. Hold planterne kølige, når det er varmt i vejret og skyg om nødvendigt, når solen er meget fremme. Lad ikke planterne stå i direkte sol i mere end otte timer hver dag. Hovederne er løse, så man kan binde dem let sammen med raffia i august for at holde bladene sammen. Beskyt frøplanterne fra fugle. Beskyttelse mod snegle og kålsommerfugl kan være påkrævet - læg evt. fiberdug over.

Høst: Efter 8 til 10 uger, september til oktober.
Skær hele hovedet af ved jordniveau, når de er kompakte og faste, og inden de sætter frø. Dette sker normalt 50 til 80 dage efter såning. Afslut høsten inden frosten. De kan blancheres og fryses i 3 til 4 måneder, men vi anbefaler selvfølgelig først og fremmest at fermentere dem til kimchi!

Produktinformation

BX02260
Produktinformation
Vægt
ca. 3g
Produceret i
Holland

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Kinakål Granat (Brassica Pekinensis).



Du vil eventuelt også synes om