Frø Dyrk selv - Asiatisk Tatsoi Kål Buzzy Rød Var. Frø BX80416

Dyrk selv - Asiatisk Tatsoi Kål Buzzy Rød Var. Frø

Prøv selv at dyrke asiatiske Tatsoi kål! Denne kinesiske bladgrøntsag er i familie med pak choi og har en ekstra pikant smag og sprød tekstur.

19,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Denne bladgrøntsag vokser sig smuk og lilla-rød med grønne årer i en rosette af sprøde stængler og blade, der byder på høje mængder vitamin C og en ekstra skarp smag af sennep og hvidløg, der overgår den grønne variant i intensitet. Rød-lilla Tatsoi og lignende Brassica kål kendes også som bok choy, asiatisk kål eller kinesisk sennepskål og kan indgå i mange forskellige retter overalt i det asiatiske køkken.

Ramen, stir fry med shiitake og tofu, suppe og lignende anretninger har alle gavn af denne sprøde bladgrøntsag, der smager af sit allerypperste ved mild eller ingen tilberedning. Lynstegt, dampet eller tilsat en suppe som det allersidste, og tatsoi vil helt sikkert begejstre ganen.

Frøene kan spires indenfor i foråret (marts-maj) eller sættes direkte i fugtig jord med adgang til rigelig sol, når temperaturen ikke længere falder til frostgrader. (maj-august)
Kolde temperaturer kan planten til gengæld godt tåle i efteråret, når den har vokset sig lidt stærkere og i Kina, hvor tatsoi har været dyrket i over 1.500 år, er det almindelig kendt, at kålen faktisk bliver endnu mere sød og ´cremet´ i sin tekstur, hvis den høstes i koldere vejr. 
Ligesom andre kål er tatsoi derfor en ganske robust spise, som kan sås og høstes af flere omgange både sommer og efterår.

Selve planten vokser i en flad rød-lilla rosette, hvoraf enkelte blade også løbende kan plukkes, f.eks. kan de første små blade anvendes som nem pluksalat. Skal hele kålhovedet bruges, kan man med fordel skære planten af ca. 2,5 cm over jorden og få et nyt hoved fra den samme plante omend af lidt mindre størrelse.

Indeholder 1g (ca. 470) frø fra Buzzy.

Produktinformation

BX80416
Produktinformation
Vægt
1g

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

100% Brassica Rapa Narinosa rød var. frøDu vil eventuelt også synes om