Frø Dyrk selv - Japansk Krydderurt Shiso Rødbladet Perilla Frø BX11172

Dyrk selv - Japansk Krydderurt Shiso Rødbladet Perilla Frø

Prøv selv at dyrke den smukke japanske krydderurt! Shiso er med sin intense aroma helt fantastisk til at krydre både ris, fisk og sylt i det japanske køkken.

29,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Selv en lille smule rækker langt! Japansk rød shiso er aromatisk, intens og tilskrives både smag af stjerneanis, mint og basilikum. Den kendes da også som kinesisk bladmynte eller perilla.

I køkkenhaven eller altankassen kan den sættes ud mellem april og juli måned, hvor den pynter med sit smukke farvespil. Skuddene kan i foråret anvendes som pynt og allerede hen ad den tidligere sommer, kan både stængler og blade høstes, til det bliver for koldt omkring oktober måned. I sommerperioden kan planten også trives i en udendørs krukke.

Denne røde shiso eller akajiso bliver omkring 60 cm høj, gror rødlige stængler og kødfulde auberginefarvede blade med en lidt grøn undertone. Krydderurten er utrolig udbredt i Japan, hvor den favoriseres som afrunder af både farve og smag i populære specialiteter som benishouga, onigiri, umeboshi og umeshu.

De friske shiso blade kan med fordel blancheres, saltes, lagres på eddike eller tilsættes din sojasauce for det bedste udbytte af smagen, som direkte fra planten kan have en smule bitterhed.
Indeholder ca. 0,5g frø (ca. 375 frø).

Vi anbefaler at hensalte bladene, så de holder sig lækre i lang tid og kan tages frem ved behov. Alt du behøver er fint havsalt af god kvalitet, et sylteglas og en form for vægt, der holder bladene sammenpresset.

Saltede shiso blade

  • Skyl dine blade og dup dem forsigtig tørre.
  • Klargør et sylteglas eller lufttæt beholder ved at skolde det med kogende vand.
  • Placer bladene i lag og strø rundhåndet med havsalt imellem.
  • Afslut med et lag salt og overhæld evt. med et par skefulde blommeeddike (Ume Su) for et ekstra lækkert resultat.
  • Hold bladene nede med vægten, luk dit sylteglas til og nyd dine shiso blade efter 14 dage i køleskabet - og længe efter!

Produktinformation

BX11172
Produktinformation
Vægt
0,5g

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

100% frø Perilla nankinensis (frutescens) var. crispa Du vil eventuelt også synes om