Te Udstyr Matcha Te Ceremoni Sæt Økologisk VH000003
Nedsat pris

Matcha Te Ceremoni Sæt Økologisk

Smukt sæt med økologisk Ceremonial Grade matcha-te, Hantsutsu-gata Chawan i keramik samt Chasen og Chashaku i bambus. En god begyndelse ud i japansk matcha!

519,00 kr. 549,00 kr. - 30,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Et komplet sæt til dem, der elsker japansk grøn te. Her medfølger de vigtigste dele til at piske din økologiske matcha-te til en skummende og blød konsistens.

Æsken indeholder:

  • Ceremonial Grade Matcha grøn te fra Uji i Japan - 30g i metaldåse
  • Håndrejet keramisk Hantsutsu-gata Chawan matcha-skål
  • Chasen bambuspiskeris med 100 strenge udskåret af ét stykke bambus
  • Chashaku matcha ske i bambus

Aromandise Ceremonial Matcha byder på en smuk grøn farve og en udsøgt smag fremstillet med tencha forårsblade fra 1. høst, også kaldet Ichiban Cha, dyrket i Uji-regionen, der er kendt for sin udsøgte teproduktion.

Det er udelukkende Ichiban Cha matcha, der er egnet til benyttelse i den japanske tepraksis chadō eller cha no yu, der i vesten også kendes som "teceremoni".

Matcha-piskeriset, eller chasen, som det kaldes, er et af de væsentligste elementer i cha no yu, da det bruges til at piske teen skummende og luftig. Bambuspiskeriset har hele 100 strenge udskåret af ét stykke bambus.

Tilberedning

Der findes mange holdninger til, hvad perfekt matcha er, og i Japan findes der adskillige skoler for tænkning og tilberedning af te for slet ikke at nævne nyere påfund som matcha-latte, matcha-is, osv. fra de moderne fusionskøkkener.

Den måske mest genkendelige udgave af matcha er Urasenke stilen af usucha med det visuelt imponerende lysegrønne skum på toppen, men også en meget let pisket usucha matcha fra Omotesenke skolen, kan være værd at prøve for en mere udpræget aroma, bitre noter og dybere umami. I stedet for det tykke lag skum præsenterer en kop Omotesenke sig også med en dyb smaragdgrøn tefarve i koppen. Kun få bobler flyder henover teen, fordi den er nænsomt pisket. 

Koicha og usucha er forskellige udtryk af matcha, der er henholdsvis mere og mindre koncentrerede i smagen.

Nedenstående guide er usucha Urasenke stil, men som altid er det bedst blot at prøve sig frem, til man har den perfekte drik foran sig.

2 skefulde matcha-pulver målt på en chashaku udgør for mange en ideel kop te, men dette kan selvfølgelig ganges op. 1 chashaku svarer ca. til 1 gram.

  • Forvarm din chawan skål og chasen piskeris. 
  • Tør skålen af og si dit matcha-pulver gennem en sigte ned i.
  • Du skal bruge 100ml á 80 grader Celsius til 2 gram pulver. Tilsæt det forsigtigt til din chawan.
  • Piskning reducerer bitterhed og danner skum for en smooth mundfornemmelse som en latte. Pisk dit chasen frem og tilbage i en W-form med håndledet i ca. 30 sek. og afslut med at føre piskeriset frem og tilbage for at lukke små lufthuller i skummet.
  • Nyd din matcha direkte fra din Chawan eller hæld den på mindre kopper til servering evt. sammen med en japansk kage eller tørret frugt.

Ønsker du mere aroma og dybde af smag, kan du med fordel prøve Omotesenke eller Ueda Sōko skolernes præference, som begge producerer mindre skum. 

Produktinformation

VH000003
Produktinformation
Medfølgende tilbehør
Matcha te, skål, piskeris, ske
Produceret i
Japan
Materiale
Piskeris og ske: Bambus
Skål: Keramik af ler

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Grøn te* (malet) af unge Gyokuro teblade.

*ØkologiskDu vil eventuelt også synes om