Beskrivelse
Du har hørt om det, set det - måske endda smagt det?
Tilbyd dine venner 'okonomi-sauce eller 'okonomiyaki sauce' på deres pizza eller burger, og du vil med garanti få mere end et par forvirrede blikke. De fleste uden for Japan har nemlig ikke hørt om den lækre sauce, som man ikke lige glemmer, når først den er smagt - men hvad er så denne mystiske brune sovs?
Okonomi-sauce kan siges at være i familie med Worcestershire sauce.
Den er dog langt sødere, afrundet og mindre salt end sin britiske fætter. Dette skyldes, at Worcestershire's vigtigste ingrediens, og kilden til dens stærke umami, er ansjos, mens Okonomi-saucens hovedbestanddel faktisk er dadler. En del af Otafuku's signaturopskrift, der også indeholder tomat, æble og løg. Indbegrebet af okonomiyaki i Japan.
Worcestershire sauce bruger også tamarind, som har en sød og sur smag, hvor Otafuku-saucen bruger rosiner for en mildere smag. Og ikke mindst er den meget mere tyktflydende end den traditionelle Worcestershire sauce.
Okonomi-sauce går dog godt på alt!
Brugen er ikke kun begrænset til okonomiyaki, den er også er fantastisk på burgere og bøffer, som dip til grøntsager og kød, i supper og som marinade. Ligesom BBQ sauce giver den søde, røgfyldte smag et ekstra element til næsten enhver type mad, du laver :D
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 500g
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Frugt & grøntsager (tomat, dadel, løg, æble, gulerod, fersken, appelsin, hvidløg), vand, glukose-fruktosesirup, eddike, sukker, hydroliseret SOJA-protein, salt, fortykningsmidler (E1414, E412), SOJAsauce (vand, SOJABØNNER, HVEDE, salt), krydderier, gær-ekstrakt, kombu-tang, shiitake-svampe, karamelfarve (E150a).
Energi (kJ) | 569 kJ |
Energi (kcal) | 136 kcal |
Fedt | 0,0 g |
(heraf mættet) | 0,0 g |
Kulhydrat | 32,7 g |
(heraf sukkerarter) | 22,8 g |
Protein | 1,3 g |
Salt | 4,5 g |