Sake Masumi AKA Red Junmai Ginjo Yamahai Sake 300ml EB82873

Masumi AKA Red Junmai Ginjo Yamahai Sake 300ml

AKA Red er en helt unik Yamahai sake fra Masumi, der starter med et mildt og let udtryk på overfladen, men alligevel gemmer på en dyb, kompleks smag.

139,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

AKA er mild og let i sit udtryk på overfladen, men gemmer alligevel på en dyb, kompleks smag.
Denne sake er brygget som en såkaldt "Yamahai Sake" - en traditionel og sjældent benyttet metode, der giver en helt særegen kompleksitet, med subtile frugt- og mejeriaromaer og en forfriskende syrlighed understøttet af velsmagende umami.

Yamahai Sake

Med Yamahai metoden tilsættes der ikke mælkesyre til gærstarteren.
Det er en ældre måde at lave gærstarteren på, der vinder indpas i den moderne sake produktion, fordi det resulterer i større kompleksitet, højere syrlighed og en renere finish.

Forskellen mellem den almindelige gærstartmetode (kendt som sokujo) og yamahai, er måden, hvorpå den mælkesyre, der er nødvendig for at begynde gæringsprocessen, opnås. I almindelige gærstartere tilsættes mælkesyre til starttanken, og gæringen starter med det samme. I yamahai startere dyrkes bakterier der producerer mælkesyre, i tanken først, og derefter begynder selve gæringen, når det nødvendige syreniveau er opnået.

Bemærk, at "yamahai" er en forkortelse af et længere udtryk, "yamaoroshi haishi", hvilket betyder at eliminere trinnet med at mose dampet ris ned med træstænger, som var den almindelige måde at lave sake på, før yamahai metoden blev udviklet.

Masumi AKA Red fremstilles på Yamada Nishiki ris fra Hyogo præfekturet og den famøse Masumi No. 7 gær - en gær der oprindeligt blev udviklet af Masumi i 1946, og som i dag er vidt udbredt i Sake produktion over hele Japan.

Masumi AKA Red går fortrinligt til fisk med mørkt kød, grillet og stegt oksekød med robuste saucer, stuvede svampe, grillede rodfrugter og lagret ost.

Det anbefales at servere denne sake let afkølet, men den kan også sagtens nydes opvarmet eller ved stuetemperatur. Læs mere om Sake serveringstemperaturer her.

Hør mere om AKA Red og Masumi som bryggeri i denne video med eksperten Keith Norum:

Produktinformation

Masumi
EB82873
Produktinformation
Alkohol volumen
15%
Indhold volumen
300ml
Produceret i
Japan
Ris poleringsgrad (mængden af riskornet der er er tilbage efter polering)
55%

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Vand, ris, koji, gærDu vil eventuelt også synes om