STOP MADSPILD (BEDST FØR 30/06/24) - Soja Koji Sporer 0,8g - Disse Soy Koji sporer er en af de mest benyttede Koji sporer. Den bruges hovedsageligt til langtidsfermenteret miso på sojabønner.
Nedsat pris

STOP MADSPILD (BEDST FØR 30/06/24) - Soja Koji Sporer 0,8g

Disse Soy Koji sporer er en af de mest benyttede Koji sporer. Den bruges hovedsageligt til langtidsfermenteret miso på sojabønner.

49,00 kr. 89,00 kr. - 40,00 kr.

STOP MADSPILD TILBUD! OBS - Varen er enten tæt på eller over bedst før dato. Se bedst før dato i varetitel.

Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Med disse Koji sporer af Soja typen, kan du fremstille komplekse miso pastaer.

Denne stamme af Koji sporer er specielt opdrættet for at vokse godt på sojabønner.

Den har en god duft, medium mængde amylase, men stærk proteolytisk kraft, som er perfekt til f.eks. Hatcho Miso.

At dyrke Koji på sojabønner er lidt avanceret, og vi anbefaler ikke at prøve dette som din første Koji. Det er bedre at starte med ris for at få en god fornemmelse af processen.

Fremstilling af Hatcho Miso på sojabønner:

  • Det er bedst at lægge sojabønnerne i blød i mindst 12 timer. Hæld vandet fra dem, og damp dem derefter i en trykdamper i 1 time (hvis du ikke har en trykkoger, skal du dampe bønnerne i en normal damper i 3 timer).
  • Efter dampning skal du sørge for, at bønnerne ikke er for våde. Hvis de er for våde, overtager Bacillus Subtilis (Natto-bakterier), hvilket vil resultere i slimede bønner, der lugter af ammoniak.
  • For at undgå det kan du enten tørre dem med en hårtørrer lidt, eller du kan også pensle dem med stivelse/ristet sojabønnemel, som opsuger overskydende fugt.

Én pose indeholder 0,8 g sporer, nok til 5 kg kogt substrat.

Produktinformation

BX10004
Produktinformation
Vægt
0,8g

Madspild? MOTTAINAI! Det er altid ærgerligt, når gode ting går til spilde.

Især når der er tale om langtidsholdbare produkter, som er gode langt ud over den påtrykte bedst-før dato, men som alligevel sorteres fra ved det første øjekast på mærkningen. 

En bedst-før dato er ikke det samme som en udløbsdato, og en bedst-før dato er måske endda en ‘bedst-før, men også god ud over’-dato, hvilket i særdeleshed gælder de mange asiatiske varer, vi tager hjem til WakuWaku.

Disse varer påtrykkes, til forskel fra EU-baserede varer med 24 måneder før bedst-før datoen, ofte en kortere bedst-før dato ud fra et ønske om at signalere optimal friskhed.

Dette kan være på helt almindelige tørvarer som chokolade, nudler og sauce, der i mikrobiologisk henseende ikke er i risiko for fordærvelse, men som ifølge bedst-før datoen alligevel kun smager godt i op til 12 måneder fra produktion. En sådan tørvare kan derefter potentielt være flere måneder undervejs på havet, før den ankommer til vores varelager.

Skal denne vare blot kasseres, hvis den ikke når at blive solgt inden den angivne dato? 

Det, synes vi, er en skam at gøre, og det synes mange klimabevidste japanere i princippet også. “Mottainai”, siger de. Sikke et spild.



Som en del af løsningen finder du i udvalget en række ‘STOP MADSPILD’ produkter til nedsat pris, så de lækre sager med kort BBD kan komme jer, kunderne, til gode, og vi kan få dækket vores logistikomkostninger.

Ved at indkøbe ‘STOP MADSPILD’- tilbud er du derfor med til at støtte virksomhedens arbejde med at reducere madspild samtidig med, at du kan prøve nogle af de sjove og spændende produkter til få penge.

Se her for mere læsning om datomærkning og Fødevarestyrelsens gode råd omkring Madspild :)

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Kartoffelstivelse, Aspergillus Oryzae



Du vil eventuelt også synes om