Japansk Novella Bundle 4 stk - Mishima, Tawada, Imamura, Usami - Nærværende japansk litteratur i et smukt novellaformat fra Forlaget Korridor. Fås nu æstetisk indpakket i smukt papir til gave - og til den nysgerrige læser ;)
Nedsat pris

Japansk Novella Bundle 4 stk - Mishima, Tawada, Imamura, Usami

Nærværende japansk litteratur i et smukt novellaformat fra Forlaget Korridor. Fås nu æstetisk indpakket i smukt papir til gave - og til den nysgerrige læser ;)

375,00 kr. 500,00 kr. -25%
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Fire af de flotte japanske novellaudgivelser fra Korridor fås nu samlet med tilhørende bogmærke i en kreativ indpakning til gave eller blot til den nysgerrige læser.

Novellaerne består af fire udvalgte japanske værker, der både indbefatter ældre titler netop oversat til dansk og samtidslitteratur fra yngre forfattere. Læs mere om de to nyeste udgivelser, Star og Idol, Brænder, herunder:

Novellaserien ver. 2.0 er med omslagsdesign af grafisk designer Ida Marie Therkildsen.

Novellaserien

Novellaformatet har en lang og stærk tradition i Japan og Kina, hvorfor Korridor har dedikeret en del af novellaserien til oversat kvalitetslitteratur fra netop de to lande. Både etablerede og debuterende forfattere skriver novellaer og udover at komme i bogformat,  udgives de også ofte i litterære tidsskrifter. Det er på alle mulige måder et meget anset format, og Japans vel nok mest prestigefyldte litteraturpris, Akutagawa prisen, uddeles som oftest til netop en novella. De første tre japanske værker i serien er alle modtagere af netop denne pris, men der er i det hele taget et hav af fantastiske og interessante værker at vælge imellem - en udvælgelse, der foregår i tæt samarbejde med oversætterne Sidse Laugesen, Rakel Haslund-Gjerrild og Mette Holm.

Ambitionen er helt naturligt at udvide feltet af kvalitetslitteratur fra de to lande på de danske bogreoler.  Store forfattere som eksempelvis Murakami og Yu Hua har banet vejen, men der eksisterer en sand guldgrube af spændende og eksperimenterende udtryk fra både kinesiske og japanske forfattere og forsvindende lidt finder stadig vej til de skandinaviske læsere.

Star

Jeg kastede et hurtigt blik på tilskuerne på settet gennem det lille lommespejl, som min personlige assistent rakte frem mod mig. De var fuldstændig uregerlige. Deres maver åd sig ind i afspærringsrebet, når de rakte hænderne frem for at komme bare en smule tættere på mig, mens de grinende og råbende prøvede at fange min opmærksomhed. 

Star blev skrevet umiddelbart efter at Mishima havde haft sin første rolle i en større spillefilm. Den handler om en ung skuespiller, der er desillusioneret over såvel sin berømmelse som filmindustrien og er konstant ængstelig over sin karriere og sit offentlige image.

Star er skrevet i 1960, og hører til blandt de mindre kendte af Mishimas værker, men med sit fokus på stjernedyrkelse, på berømmelsens bagsider, på image, på kroppen – dens fremtoning, dens forfald – fremstår den påfaldende nutidig og skriver sig ind i problematikker og tendenser, der i den grad er fremherskende i tiden.

Oversat af David Mark Larsson.

Idol, brænder

Når jeg var i kontakt med min oshis verden, ændrede det de ting, jeg kunne se. I vinduet så jeg på spejlbilledet af min tørre tunge i min mørke, varme mund, og mimede lydløst sangteksten. Det var, som om min oshis stemme, der strømmede ind i mine ører, kom ud gennem mine egne læber. Hans stemme lagde sig ind over min, hans øjne lagde sig over mine.

Idol, brænder handler om Akari, en high school elev med indlæringsproblemer, hvis eneste passion i livet er hendes “oshi” (hendes idol) Masaki Ueno, der er medlem af den populære J-pop gruppe Maza Maza. Idolet er rygraden i hendes tilværelse, den al aktivitet centreres omkring, og da idolet anklages for at have forulempet en kvindelig fan og trækkes gennem en shit storm, falder hendes verden fra hinanden.

Rin Usamis kortroman giver os et unikt, passioneret men også foruroligende indblik i et aspekt af den japanske otaku kultur, og mere universelt i idoldyrkelse og ungdomsliv - som fænomener og som vilkår. Værket blev tildelt den mest prestigefyldte japanske litteraturpris, Akutagawaprisen, i 2021, men det befinder sig i grænselandet mellem ungdomsroman og voksenlitteratur, og vil uden tvivl appellere også til den unge læser.

Oversat af Hanne Arnold.

Forfatterne

Yukio Mishima [1925-70] betragtes som en af det 20. århundredes vigtigste japanske forfattere. Han var poet, dramatiker, skuespiller, model og forfatter til en lang række værker, der for længst har opnået klassiker-status, men har var også en absolut kontroversiel personlighed, der endte sine dage med at begå seppuku efter et mislykket kupforsøg. Med David Mark Larsson, der også stod for oversættelsen af Fædrelandskærlighed for et par år siden, har Mishima endelig fundet sin danske stemme.

Rin Usami [1999] er en af Japans nye, helt unge litterære stjerner. Idol, brænder er hendes anden udgivelse. For sin første roman, Kaka, modtog hun bl.a. Yukio Mishima-prisen.

Novella - Forlaget Korridor

Novellakassette - Yoko Tawada, Yukiko Motoya, Sun Pin & Wang Xiaobo

Novellaæske #1 - Yu Hua & Sun Pin

Novellaæske #2 - Hiromi Kawakami & Can Xue

Novellaæske #3 - Yukiko Motoya & Yoko Tawada

Novellaæske #4 - Wang Xiabo & Sun Pin

Novellaæske #5 - Natsuko Imamura & Yoko Tawada

Produktinformation

VM10000-u
Produktinformation
Højde
18,9cm
Bredde
12,5cm
Dybde
4,6cm
Sprog
Dansk
Forfatter
Yukio Mishima, Hiromi Kawakami, Natsuko Imamura, Rin Usami m.fl.
Format
Indbundet

Du vil eventuelt også synes om