Beskrivelse
Azuki bønner har en sød, rund og nøddeagtig smag. De er også kendt som "Red Beans", og bruges vidt og bredt i det japanske køkken, til alt fra salte til søde retter. Bønnerne kan med fordel bruges i supper, risretter og gryderetter, hvor de både giver smag og farve. De kan også bruges til at lave "bøffen" i din vegetariske burger.
Azuki bønner er også den type bønne der oftest bruges til "red bean filling" (Anko, Ogura, Dousha, Hongdousha eller Pat, afhængigt af om det er japansk, kinesisk eller koreansk) som du måske kender fra Mochi eller andre asiatiske kager.
Azuki bønner kendes også under navnene Adzuki og Red Mung Bean (rød mung bønne).
Bønnerne skylles og lægges i blød i koldt vand i 1-2 timer, hvorefter de koges i 30-45 minutter.
Bønnerne kan koges uden opblødning hvis man ønsker en mere fast konsistens.
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 900g
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Tørrede azuki bønner 100%
Energi (kJ) | 548 kJ |
Energi (kcal) | 131 kcal |
Fedt | 0,1 g |
(heraf mættet) | 0,0 g |
Kulhydrat | 25 g |
(heraf sukkerarter) | 0,0 g |
Protein | 7,2 g |
Salt | 0,01 g |