STOP MADSPILD (BEDST FØR 31/07/24) - Rød Ris Koji Sporer 0,8g - Disse Red Rice Koji sporer bruges hovedsageligt til langtidsfermenteret miso på røde ris, deraf navnet.
Nedsat pris

STOP MADSPILD (BEDST FØR 31/07/24) - Rød Ris Koji Sporer 0,8g

Disse Red Rice Koji sporer bruges hovedsageligt til langtidsfermenteret miso på røde ris, deraf navnet.

44,00 kr. 79,00 kr. - 35,00 kr.

STOP MADSPILD TILBUD! OBS - Varen er enten tæt på eller over bedst før dato. Se bedst før dato i varetitel.

Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Denne stamme af Koji er opdrættet så den passer bedst til langtidsfermenterede miso på røde ris, også kaldet Aka Miso. Disse miso typer gærer fra 6 til 12 måneder og indeholder mere salt.

Sammenlignet med Light Rice Koji, har denne en stærkere proteatisk kraft, men mindre amylatisk kraft. Den stærke proteatiske kraft hjælper med at gøre din Miso så lækker som muligt.

Som navnet hentyder, er denne Koji bedst egnet til røde ris, som er et mere “vanskeligt” substrat (for svampen) end almindelige ris. Så denne stamme er opdrættet for at vokse let på røde ris.

En pose indeholder 0,8 g sporer, nok til 5 kg kogte røde ris.

Produktinformation

BX10003
Produktinformation
Vægt
0,8g

Madspild? MOTTAINAI! Det er altid ærgerligt, når gode ting går til spilde.

Især når der er tale om langtidsholdbare produkter, som er gode langt ud over den påtrykte bedst-før dato, men som alligevel sorteres fra ved det første øjekast på mærkningen. 

En bedst-før dato er ikke det samme som en udløbsdato, og en bedst-før dato er måske endda en ‘bedst-før, men også god ud over’-dato, hvilket i særdeleshed gælder de mange asiatiske varer, vi tager hjem til WakuWaku.

Disse varer påtrykkes, til forskel fra EU-baserede varer med 24 måneder før bedst-før datoen, ofte en kortere bedst-før dato ud fra et ønske om at signalere optimal friskhed.

Dette kan være på helt almindelige tørvarer som chokolade, nudler og sauce, der i mikrobiologisk henseende ikke er i risiko for fordærvelse, men som ifølge bedst-før datoen alligevel kun smager godt i op til 12 måneder fra produktion. En sådan tørvare kan derefter potentielt være flere måneder undervejs på havet, før den ankommer til vores varelager.

Skal denne vare blot kasseres, hvis den ikke når at blive solgt inden den angivne dato? 

Det, synes vi, er en skam at gøre, og det synes mange klimabevidste japanere i princippet også. “Mottainai”, siger de. Sikke et spild.



Som en del af løsningen finder du i udvalget en række ‘STOP MADSPILD’ produkter til nedsat pris, så de lækre sager med kort BBD kan komme jer, kunderne, til gode, og vi kan få dækket vores logistikomkostninger.

Ved at indkøbe ‘STOP MADSPILD’- tilbud er du derfor med til at støtte virksomhedens arbejde med at reducere madspild samtidig med, at du kan prøve nogle af de sjove og spændende produkter til få penge.

Se her for mere læsning om datomærkning og Fødevarestyrelsens gode råd omkring Madspild :)

Du vil eventuelt også synes om