Frø Dyrk selv - Japansk Krydderurt Shiso Grønbladet Perilla Frø BX30522

Dyrk selv - Japansk Krydderurt Shiso Grønbladet Perilla Frø

Prøv selv at dyrke den smukke japanske krydderurt! Shiso er med sin intense aroma helt fantastisk til at krydre både ris, fisk og sylt i det japanske køkken.

30,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Selv en lille smule rækker langt! Japansk grøn shiso er aromatisk, intens og tilskrives både smag af stjerneanis, mint og basilikum. Den kendes da også som kinesisk bladmynte eller perilla.

I køkkenhaven eller altankassen kan den sættes ud mellem april og juli måned, hvor den pynter med sin klare grønne farve. Skuddene kan i foråret anvendes som pynt og allerede hen ad den tidligere sommer, kan både stængler og blade høstes, til det bliver for koldt omkring oktober måned. I sommerperioden kan planten også trives i en udendørs krukke.

Denne grønne shiso eller aojiso bliver omkring 60 cm høj, gror grønne stængler og kødfulde grønne blade. Krydderurten er utrolig udbredt i Japan, hvor den ofte bruges til pynt af retter som hiyamugi, somen nudler og sashimi, men de er også fantastiske at tempura-fritere eller bruge i onigiri risboller, syltning og meget mere.

De friske shiso blade kan med fordel blancheres, saltes, lagres på eddike eller tilsættes din sojasauce for det bedste udbytte af smagen, som direkte fra planten kan have en smule bitterhed.

Indeholder ca. 0,5g frø (minimum 200 frø).

Vi anbefaler at hensalte bladene, så de holder sig lækre i lang tid og kan tages frem ved behov. Alt du behøver er fint havsalt af god kvalitet, et sylteglas og en form for vægt, der holder bladene sammenpresset.

Saltede shiso blade

  • Skyl dine blade og dup dem forsigtig tørre.
  • Klargør et sylteglas eller lufttæt beholder ved at skolde den med kogende vand.
  • Placer bladene i lag og strø rundhåndet med havsalt imellem.
  • Afslut med et lag salt og overhæld evt. med et par skefulde blommeeddike (Ume Su) for et ekstra lækkert resultat.
  • Hold bladene nede med vægten, luk dit sylteglas til og nyd dine shiso blade efter 14 dage i køleskabet - og længe efter!

Produktinformation

BX30522
Produktinformation
Vægt
0,5g

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Perilla frutescens var. viridis frøDu vil eventuelt også synes om