The Matsui Mizunara Cask Whisky - The Matsui Mizunara Cask er en japansk single malt whisky, lagret på en af whiskyverdenens mest interessante fadtyper; den sjældne japanske eg quercus mongolica

The Matsui Mizunara Cask Whisky

The Matsui Mizunara Cask er en japansk single malt whisky, lagret på en af whiskyverdenens mest interessante fadtyper; den sjældne japanske eg quercus mongolica

1.249,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

The Matsui Mizunara Cask er en japansk single malt whisky med en fantastisk smag, lagret på helt unikke fade.

Denne famøse whisky er lagret på en af whiskyverdenens mest interessante fadtyper; den sjældne (og pga. porøsiteten, ret så besværlige) japanske eg, quercus mongolica. Den er destilleret i Tottori-præfekturet, og vandet ned til 48% med stedets fantastiske kildevand.

Farven er let gylden og på duften finder man mange friske og florale elementer af hyldeblomst, kirsebær, kokos og nelliker.
I munden føles denne whisky let og elegant, og smagen byder på krydrede noter af kanel, ingefær, karamel og vanilje.

Denne aftapning vandt en dobbelt guldmedalje ved San Francisco World Spirits Competition i 2019, og i 2020-udgaven af Jim Murrays ”Whisky Bible” blev den kåret til Japanese Single Malt of the Year - sådan skal det gøres!

Kurayoshi Distillery ligger for foden af Mt. Daisen i Tottori, Japan. Stedet er valgt på grund af det gode kildevand, som man hos Kurayoshi mener er én af de allermest essentielle dele af en god whisky, men også på grund af klimaet. Temperaturen svinger meget, og det bevirker en større interaktion mellem spiritussen og fadet – derfor mener man, at whiskyen ”modnes” hurtigere end for eksempel i Skotland. Man bruger en lang række forskellige slags fade, fx af den japanske egetype, mizunara, men også fade af fx kirsebærtræ, vinfade og sherryfade.

Destilleriet ejes af firmaet Matsui Shuzo, som har lavet shochu siden 1910! Licensen til whiskyproduktionen fik de først i 2015, i kølvandet på et enormt whiskyboom i Japan, og i 2018 fik Matsui endnu en licens til et destilleri i Baba, Tottori.

Produktinformation

EP01220
Produktinformation
Alkohol volumen
48%
Indhold volumen
700ml
Produceret i
Japan

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.

Du vil eventuelt også synes om