Specialiteter Konig Shanghai Red Bean Curd 500g BC00110

Konig Shanghai Red Bean Curd 500g

Dyb og smagfuld kinesisk specialitet baseret på tofu fermenteret med røde gærris. Anvendes bredt i både marinade, sauce, congee og som vegansk osteerstatning.

66,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner på Trustpilot

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Denne fine keramiske beholder gemmer på et super-krydderi fra det kinesiske køkken i form af fermenterede stykker tofu, der som cremet ost kan smøres, blandes og bruges som smagsgiver i nærmest hvad som helst. 

Den salte sojamasse går også under navne som jiang dou fu, hong fu ru, bean curd mm. og lige præcis denne Shanghai Red Bean Curd variant er fermenteret med skimmelsvampen Monascus purpureus, som er dyrket på hvide polerede ris, og er med til at  frembringe den smukke røde farve. De røde Monascus purpureus gærris er desuden en anerkendt kilde til forebyggelse og behandling af forhøjet kolesterol.

For at starte gæringsprocessen, tørres tofuen ud og tilsættes en saltlage med risvin. Derefter, i takt med at proteinerne nedbrydes, antager tofuen en blød og cremet tekstur, der ofte sammenlignes med mælkeprodukter som feta og skimmelost med en tilsvarende saltet og funky smag.

Tilsat en marinade er alkohol fra gæringen også med til at mørne kød og grøntsager forud for tilberedning, stegning eller braisering, og i risretter eller hot pot kan blot en lille smule jjang dou fu gøre virkelig store underværker for både smag og aroma.

Tofustykkerne kan med fordel mases ud før brug i en sauce eller marinade til f.eks. kinesiske ribs eller Peking and, mens de hele stykker kan serveres som smagsgivende tilbehør til kogte ris eller congee. 

Red Bean Curd kan holde sig længe, og nogle mener endda, at smagen kun bliver bedre og bedre med tiden - altså helt ideel at have klar til brug i det dybe køkkenskab ;)

Produktinformation

BC00110
Produktinformation
Vægt
500g
Produceret i
Kina

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Sojabønner (50%), vand, salt, vin, monascus purpureus ris.

Allergener: soja
Oprindelse: Kina

Energi (kcal) 33 kcal
Fedt 1,0 g
   (heraf mættet) 0,0 g
Kulhydrat 2,0 g
   (heraf sukkerarter) 1,0 g
Protein 4,0 g
Salt 0,31 g


Du vil eventuelt også synes om