Shochu/Soju Tsukushi Soba Shochu 720ml EG00603

Tsukushi Soba Shochu 720ml

Shochu på boghvede - også kendt som Soba Schochu. En unik smagsoplevelse!

269,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Soba Shochu er betegnelsen for Shochu der er baseret på boghvede. Det giver drikken en unik smag med diskrete nødde-agtige noter fra boghveden.

Netop denne Soba Shochu fra Tsukushi er en såkaldt Soba Koji, der beskriver at fermenteringen er gjort med Koji ris. Det er i sig selv ikke unikt for en Shochu, men det er specielt for Soba typen, da boghveden er meget svær at starte gæring af. Normalt igangsættes gæringen af Soba Shochu med byg-koji, da denne har nemmere ved at udvinde væsken fra den ellers genstridige boghvede.  Boghveden er en besværlig ingrediens at have med at gøre, da de hårde skaller først skal fjernes, og boghvedekernerne herefter skal knuses og gennemvædes, før den egentlige bryggeproces kan begynde.

Derfor er Soba Shochu ikke nær så udbredt, og den så også først dagens lys i 1973, hvor den oprindelige opskrift blev udviklet af Unkai Shuzo i Miyazaki præfekturet. Soba Koji typen, som denne drik som nævnt er, kom først til verden i 2004, så her er altså tale om mange års udvikling, før denne drik var perfektioneret.

Både duft og smag er skarp, med fremtreden fornemmelse af alkohol. Den drikkes dog utroligt let og har en enormt fyldig fornemmelse i munden. Boghveden er hovedingrediensen, og det fornemmes tydeligt i både smags- og duftprofil, der dog også indeholder søde noter og en mild syrlighed. Destilleringen sker ved lavt tryk, der er med til at forme den meget afrundede smag. 

Er perfekt sammen med Sobanudel retter, hvor man i Japan ofte blander Shochuen op med det sidste supper i skålen, for en unik afslutning på måltidet. Går også sublimt til Tempura retter, hvor den skærer perfekt gennem fedmen fra de dybstegte ingredienser.

Produktinformation

EG00603
Produktinformation
Alkohol volumen
25%
Indhold volumen
720ml

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.