Daisho Kabayaki No Tare 240g
Kabayaki No Tare er japansk sauce inden for traditionen af grillede ålespyd, som vi anbefaler at bruge til alt andet f.eks. stegte retter og andre fisk.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
OBS - Saucen indeholder ikke åleekstrakt, og vi anbefaler heller ikke, at man indkøber eller bruger ål, da mange arter af ål er alvorligt truet.
For kontekst benyttes der i Japan primært saltvandsarter af typen 'Anago', som har en sundere bestand end 'Unagi', som er den traditionelt anvendte ferskvandsål til Kabayaki.
Uanset arten opfordrer vi til behørig omhu, hvad angår indkøb, opfordring til og konsumering af ål.
Kabayaki sættes historisk set i forbindelse med marinering af ål, men saucen kan såmænd meget mere end det!
Blandingen af mørk sojasauce, mirin, sukker og sake er nemlig et hit sammen med fleste andre fede fisk, spyd eller ej, samt rigtig mange tempura og panko-stegte retter. Den har en mørk og fyldig smag, som i udgaven fra Daisho tilsættes en ekstra umami-dimension fra kombu-dashi af høj kvalitet.
Her benyttes nemlig Rishiri kombu fra Wakkanai og Rebun og Rishiri-øerne i det nordlige Hokkaido. Tangen producerer en klar, elegant og farveløs dashi, der fremhæver din fisk eller stegte ret.
Kabayaki - bare uden ål
Prøv f.eks. at lave Kabayaki med andre fede fisk som makrel, sardin, sild eller fed ørred.
Fisken åbnes og renses til en butterfly-udskæring, skæres i firkantede fileter og sættes på spyd for derefter at blive dyppet i eller penslet med den saltsøde Kabayaki sauce. Klar til grillen på kort tid eller efter en marineringsperiode for et ekstra mørt resultatet.
Saucen lægger sig som smuk glasering på fisken og giver dig den klassiske, umamifyldte smag, som er elsket i Japan.
Som hovedregel er den fyldige Daisho Kabayaki no Tare bedst sammensat med fed fisk, fede udskæringer f.eks. nakkekotelet fra svin og rodfrugter med dyb smag f.eks. rødbede.
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 240g
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Sojasauce (SOJABØNNER, HVEDEmel), glukosesirup, glukose-fruktosesirup, brun sukker, madlavningsvin, farvestof (E150a), alkohol, risvin, konsistensmidler (E1422, E415), smagsforstærkere (E621, E635), kombu tangekstrakt, gærekstrakt, vegetabilsk olie, vand.
Allergener: soja, gluten
Oprindelse: Kyushu, Japan
Energi (kJ) | 783 kJ |
Energi (kcal) | 184 kcal |
Fedt | 0,2 g |
(heraf mættet) | 0,01 g |
Kulhydrat | 42,4 g |
(heraf sukkerarter) | 25,9 g |
Protein | 3,2 g |
Salt | 6,1 g |