Køkkenredskaber Motoshige Dachiyaki Suribachi Stentøj Morter 18cm VD75700

Motoshige Dachiyaki Suribachi Stentøj Morter 18cm

Japansk morter i stentøj. Perfekt til at knuse sesamfrø og andre tørrede krydderier på en nænsom måde og dermed lave alt fra krydderblandinger til dressinger.

179,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Fantastisk japansk morter fremstillet af Motoshigei Pottery, en af de førende stentøjsproducenter i Japan.
Morteren er udført i traditionelt japansk design men med tilføjelsen af en skridsikker gummiring på undersiden, der gør det lettere at bruge morteren.

"Kammen" (de indre riller) er håndlavet af dygtige stentøjsmagere for at sikre, at de giver den helt rigtige fornemmelse og funktion. Skarpheden af denne kam kan aldrig blive den samme som ved masseproduktion. Ydermere giver det skridsikre silikonegummi på bunden dig mulighed for at male dine krydderier sikkert og nemt. 

En suribachi er en keramikskål, glaseret på ydersiden og med et groft mønster kaldet kushi-no-me på den uglaserede inderside. Denne overflade minder lidt om overfladen af orohigane (traditionelt rivejern).
Den bruges ofte sammen med Surikogi støderen er lavet af træ for at undgå unødigt slid på suribachien. Traditionelt brugte man træet fra sanshō-træet, hvilket tilføjer en smule aroma til maden, men i dag bruges andre træsorter oftere - f.eks. det velduftende japanske cypres, kendt som Hinoki.

For at bruge suribachien sættes skålen på en skridsikker overflade, og surikogien bruges til at støde materialet til den ønskede tekstur opnås.

Suribachi og surikogi ankom til Japan fra Kina omkring 1000 e.Kr.
Morteren blev først brugt til medicin, og først senere til fødevarer. Specielt sesamfrø er en populær ingrediens at støde i denne type morter, derfor kaldes den undertiden også for en Goma Suribachi eller en Goma Suri-kun.

Produktinformation

VD75700
Produktinformation
Vægt
600g
Højde
7,5cm
Produceret i
Japan
Materiale
Japansk stentøj
Diameter
18cm
Egenskab
Tåler mikroovn og opvaskemaskine

Du vil eventuelt også synes om