STOP MADSPILD (BEDST FØR 30/09/24) - Hai Di Lao Mushroom Hot Pot Seasoning 150g
Cremet, kinesisk suppebase med lækre svampe og rig smag, der både kan bruges til hot pot, stir-fry retter, asiatiske saucer og marinader.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Hot pot er indbegrebet af hyggeligt samvær, hvor venner og familie samles over en lokal delikatesse med masser af aroma, og hvor hver spisende selv kan vælge tilbehøret til suppen.
Det kan dog være både svært og tidskrævende at source og tilberede ingredienserne, indtil man endeligt står med en lækker suppe. Nogle ingredienser kan tilmed være ret specifikke for den kinesiske egn, og råvarerne skal koges ind og reduceres over flere timer.
Af denne årsag er det fantastisk at have en smagfuld base ved hånden, der kan tage noget af arbejdet ud af retten og gøre plads til det sjove, navnlig spisningen! ʕっ˘ڡ˘ςʔ
Hai Di Lao Mushroom Hot Pot byder på en rig og cremet smag af udvalgte Karl Johan og shiitake svampe. Den er ikke chilistærk, som nogle hot pot supper typisk er, men til gengæld byder den på en spændende røget eftersmag, som spiste man suppe over bål.
Af at være tilberedt udelukkende med vegetariske ingredienser er den også utrolig kødfuld og mættende - især hvis du udvælger nogle gode råvarer til anretningen :)
Kinesisk hot pot fungerer nemlig med virkelig mange kombinationer af ingredienser.
Til svampe-hot pot kan vi anbefale kartofler, tynde skiver af okse- eller lammekød, dybstegte tofu-ruller, ekstra hele svampe, frisksnittede grøntsager som gulerødder, porrer og kål eller shirataki og vermicelli nudler.
Det kan også være en god idé at servere hot pot med en dyppesauce på siden, der kan være mild, stærk, sød eller salt afhængigt af suppen.
Dette kunne f.eks. være en sauce baseret på sesam-pasta, kinesisk sort eddike, sriracha eller Kewpie mayo.
Uanset, hvad du selv sammensætter eller putter i suppen, er du i hvert fald garanteret en grundlæggende god smag med Hai Di Lao!
Kinesisk Hot Pot Sesam Sauce
- til dyp. Serverer 2 personer
- 2 spsk. sesam pasta
- 2 spsk. sojasauce
- 1-2 spsk. kinesisk sort eddike
- 1 spsk. østerssauce eller vegetarisk østerssauce
- 1 spsk. sukker
- 1/2 spsk. sesamolie
- 1 tsk. ristede sesamfrø
- 1/2-1 spsk. chiliolie
- 1 spsk. doubanjiang eller fermenteret sojabønnepasta
- 1/2-1 spsk. friskpresset hvidløg
- Finthakkede forårsløg
- 2-3 spsk. vand
Bland alle ingredienserne sammen og justér med vand til den ønskede konsistens opnås.
Fordel i små skåle svarende til antal spisende.
Fremgangsmåde
Til denne Hai Di Lao Mushroom hot pot kan suppebasen tilsættes direkte til 1L vand eller fond (f.eks. svin eller kylling).
Kog suppen op, og lad den simre i 3-5 min. før andre hot pot ingredienser tilsættes.
Servér med en dyppesauce på siden.
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 150g
- Produceret i
- Kina
Madspild? MOTTAINAI! Det er altid ærgerligt, når gode ting går til spilde.
Især når der er tale om langtidsholdbare produkter, som er gode langt ud over den påtrykte bedst-før dato, men som alligevel sorteres fra ved det første øjekast på mærkningen.
En bedst-før dato er ikke det samme som en udløbsdato, og en bedst-før dato er måske endda en ‘bedst-før, men også god ud over’-dato, hvilket i særdeleshed gælder de mange asiatiske varer, vi tager hjem til WakuWaku.
Disse varer påtrykkes, til forskel fra EU-baserede varer med 24 måneder før bedst-før datoen, ofte en kortere bedst-før dato ud fra et ønske om at signalere optimal friskhed.
Dette kan være på helt almindelige tørvarer som chokolade, nudler og sauce, der i mikrobiologisk henseende ikke er i risiko for fordærvelse, men som ifølge bedst-før datoen alligevel kun smager godt i op til 12 måneder fra produktion. En sådan tørvare kan derefter potentielt være flere måneder undervejs på havet, før den ankommer til vores varelager.
Skal denne vare blot kasseres, hvis den ikke når at blive solgt inden den angivne dato?
Det, synes vi, er en skam at gøre, og det synes mange klimabevidste japanere i princippet også. “Mottainai”, siger de. Sikke et spild.
Som en del af løsningen finder du i udvalget en række ‘STOP MADSPILD’ produkter til nedsat pris, så de lækre sager med kort BBD kan komme jer, kunderne, til gode, og vi kan få dækket vores logistikomkostninger.
Ved at indkøbe ‘STOP MADSPILD’- tilbud er du derfor med til at støtte virksomhedens arbejde med at reducere madspild samtidig med, at du kan prøve nogle af de sjove og spændende produkter til få penge.
Se her for mere læsning om datomærkning og Fødevarestyrelsens gode råd omkring Madspild :)
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Vand, salt, SOJAbønneolie, Karl Johan svampe 4% (Boletus edulis), krydderi (HVEDE, SOJA), gærekstrakt, shiitake-svampe, fortykningsmiddel (E1442), sukker, smagsforstærkere (E621, E635), aroma, konserveringsmiddel (E202).
Allergener: gluten, soja
Oprindelse: Kina
Energi (kJ) | 435 kJ |
Energi (kcal) | 105 kcal |
Fedt | 7,9 g |
(heraf mættet) | 1,3 g |
Kulhydrat | 4,0 g |
(heraf sukkerarter) | 0,8 g |
Protein | 3,3 g |
Salt | 10,3 g |