Spiritus Teeda 5 Years Old Japansk Lagret Rom EH46750

Teeda 5 Years Old Japansk Lagret Rom

Teeda 5 Years Old er en japansk rom fra Okinawa der byder på masser af lækre fadnoter. Den er fremstillet på såkaldte 'pot stills' hos Helios Distillery.

699,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Teeda 5 Years Old er en japansk rom fra Okinawa, der bliver fremstillet på lokal sukkerrørsmelasse der er langtidsgæret og herefter destilleret på såkaldte 'pot stills'.

Lagringen foregår på egetræsfade, som enten er helt nye eller har indeholdt Awamori (en spiritus kendt fra Okinawa området).
Egetræet er amerikansk, men fadene bygges af en bødker i Japan. Det endelige blend indeholder rom i flere aldre: den yngste bestanddel er 5 år, mens den ældste er hele 15 år gammel.
Denne åbenhed omkring blendets alder og det faktum at Teeda opgiver den yngste bestanddel af rommen, ikke den ældste, sætter vi stor pris på, som rom-elskere!

Farven på denne rom er flot gylden, og i duften er der indbydende noter af rosin, kanel og brændt karamel.

Smagen har et hint af ahornsirup, men uden overdreven sødme - der er heller ikke tilsat sukker. Rosinnoterne går også igen i smagen, og der findes også noter fra fadet i form af vanilje.

Denne japanske rom bør serveres rent - den nydes bedst for sig selv, men kan selvfølgelig også bruges i cocktails.

Helios Distillery, hvor denne rom er fremstillet, er grundlagt i 1961. Dengang hed det dog Taiyou Distillery og dets primære formål var at producere rom til de udstationerede amerikanske soldater, som efter 2. Verdenskrig befandt sig på Okinawa.
Ris var forbeholdt mad og sake, men heldigvis bugnede øen af sukkerrør, og gør det stadig. I 1969 skiftede de navn til Helios Distillery Co, men de fortsatte med at lave rom, og det gør destilleriet til et af Japans ældste rom-destillerier. I dag laves der dog også andre drikkevarer, fx den populære risspiritus 'Awamori', men også øl, whisky og diverse likører.

Produktinformation

EH46750
Produktinformation
Alkohol volumen
40%
Indhold volumen
700ml
Produceret i
Japan

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.

Alkohol