Otafuku Sukiyaki no Tare Beef Sauce 370g - Autentisk japansk sukiyaki-sauce fra Otafuku, der på helt klassisk vis består af sojasauce sødet med mirin for en perfekt glasering af dit oksekød og tilbehør.
Nedsat pris

Otafuku Sukiyaki no Tare Beef Sauce 370g

Autentisk japansk sukiyaki-sauce fra Otafuku, der på helt klassisk vis består af sojasauce sødet med mirin for en perfekt glasering af dit oksekød og tilbehør.

59,00 kr. 65,00 kr. - 6,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Denne koncentrerede Sukiyaki sauce fra Otafuku byder på en kompleks umamismag af saltsød sojasauce og mirin, der smukt glaserer de tynde skiver oksekød, der er stjernen i retten.

En super autentisk sukiyaki-sauce, også kendt som warishita, der med kun få forberedelser kan sætte den hyggelige japanske nabe-ret på menuen - uanset om det er tid til social dining om bordet, eller man blot ønsker sukiyaki hurtigt stegt på panden til sin aftensmad. 

Udover at være ufatteligt velsmagende, er denne sukiyaki-sauce ikke tilsat kunstig farve, smagsforstærkere eller fruktosesirup. Andre japanske retter med oksekød såsom gyudon, niku dofu og nikujaga er for resten også virkeligt gode sammen med Otafuku Sukiyaki Sauce.


Kanto-stil & Kansai-stil 

Der er næsten lige så mange forskellige måder at servere sukiyaki på, som der er sukiyaki-specifikke restauranter i Japan.

To af landets regioner udstikker dog nogle mere særskilte præferencer, som man sagtens kan lade sig inspirere af, og fælles for dem begge er selvfølgelig den lækre saltsøde sauce, der danner base om hele retten. Tricket er, hvornår den tilsættes ingredienserne.

I Kanto blandes sojasauce, sukker, mirin og evt. dashi sammen til warishita sauce, der spædes op med vand til en færdig blanding, som alle ingredienserne simrer i ligesom gyunabe.

I Kansai steges og smages kødet til på samme tid ved at tilsætte sukker og sojasauce direkte i nabe-gryden, hvorefter grøntsager og tilbehør følger trop. Vand og evt. ryorishu kommes først i, efter blandingen er kogt ned som en form for 'deglaze'. Nogle steder gøres dette endda i stadier, således at det stegte kød først spises af flere omgange for til sidst at blive simret med grøntsagerne og de øvrige ingredienser.

Har du mod på at prøve en meget japansk måde at nyde din sukiyaki på, kan du også udstyre hver spisende gæst med deres egen skål rå æg! Traditionen for at dyppe oksekødsskiverne i rå æg som en ekstra form for sauce startede i Kansai, men er i dag meget udbredt i hele landet :)

Sørg dog for at bruge pasteuriserede æg eller forsigtigt at varme dine æg op ved brug af en sous vide stav. Temperaturen bør være varm nok til at eliminere bakterier, men ikke så varm, at ægget bliver kogt inden i skallen (forvarm vand til 57C, lad æggene ligge i vandet ca. 75-80 min og afkøl dem til sidst 30 min. i et isbad).

For den bedst mulige oplevelse bør oksekødet have en god fedtmarmorering som rib-eye, mørbrad eller selvfølgelig - wagyu.

I japanske supermarkeder findes der perfekt skiveskåret kød i forskellig tykkelse til henholdsvis sukiyaki og shabu shabu, som unægtelig gør det lidt nemmere og hurtigere. Herhjemme kan man dog også sagtens finde gode løsninger, enten ved at spørge hos sin slagter eller ved at selv at skære de tynde skiver ud inden servering. Har man en god kniv og lægger kødet på frost i et par timer, kan det sagtens blive godt :)

Tilbehøret betyder selvfølgelig også noget, og her er der både mulighed for at tømme køleskabet eller inkludere nogle af sæsonens herligheder. Populært tilbehør inkluderer f.eks. napa (kinakål), shungiku (krysantemumblade), forårsløg eller tilsvarende, porre, bambusskud, selleristilke, gobo (burdock), løg, fast tofu samt en masse svampe som enoki, maitake og shiitake.
Tilberedning 

Den nemme udgave - 1 portion

  • 100g Skiveskåret oksekød med en god fedtprocent f.eks. rib-eye eller mørbrad
  • 50g Porre
  • 50g Tofu eller tofu-ruller
  • 50g Shirataki-nudler
  • 50g Svampe f.eks. shiitake, enoki, shimeji, maitake
  • 100g Napa kål
  • Lidt sesamolie til stegning
  • 100g Otafuku Sukiyaki Sauce
  • 100ml vand eller konbu-dashi

Forbered de tynde skiver kød, gerne ved en koldere temperatur for flotte skiver, og anret på en tallerken. Skær porre, kål og tofu i mundrette stykker.

Steg porre i sesamolie ved lav varme og tilsæt kødet til din pande eller støbejerns-nabe afhængigt af, hvad du har derhjemme. Steg videre sammen på medium varme og overhæld med Otafuku Sukiyaki-sauce. Tilsæt 1 del vand eller dashi til 1 del sauce eller til den koncentration, du ønsker.

Tilsæt de øvrige ingredienser til blandingen og bring i kog. Det er helt ok, hvis ikke alle ingredienserne er dækket med sauce på samme tid - det er ikke en slubre-suppe :)

Servér og nyd, når alle ingredienser er tilpas møre. Vi anbefaler en kold japansk pilsner eller Yamahai sake ved siden af!

Produktinformation

Otafuku
KA80232
Produktinformation
Indhold volumen
370g
Produceret i
Japan

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Sojasauce (vand, sojabønner, hvede, salt, alkohol), sukker, mirin (druesukker, vand, glutinøse ris, alkohol, ris, maltris), vand, salt.

Allergener: gluten, soja
Oprindelse: Japan

Energi (kJ) 669 kJ
Energi (kcal) 160 kcal
Fedt 0,0 g
   (heraf mættet) 0,0 g
Kulhydrat 35,58 g
   (heraf sukkerarter) 34,41 g
Protein 4,34 g
Salt 7,56 g


Du vil eventuelt også synes om