A Beginner's Guide to Japanese Tea
Hvad er ægte japansk matcha, og hvordan får man det bedste ud af den? Her får du både relevante opskrifter og en introduktion til de klassiske japanske tetyper.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
OBS - denne bog er engelsksproget! This book is in English!
Fuld titel: A Beginner's Guide to Japanese Tea: Selecting and Brewing the Perfect Cup of Sencha, Matcha, and Other Japanese Teas
Bogen præsenterer de mest almindelige former for japansk te både med opskrifter og trin-for-trin beskrivelser i et letforståeligt sprog med billeder henvendt til den nysgerrige nybegynder.
Som det allerførste kan vi anbefale at gå til side 83 for den ultimative genvej til temperaturer og bryggetid for samtlige japanske tetyper sat på en overskuelig graf, der med eksperimentation let kan kurateres til personlig smag.
Bogen udmærker sig især som et teopslagsværk og formår at holde information og terminologi koncis samtidig med at give små indblik i teens lange kulturelle og filosofiske rolle i Japan, herunder den japanske tepraksis chadō eller cha no yu, der i vesten også kendes som "teceremoni".
Ægte japansk matcha kan f.eks. ikke fremstilles af hvilken som helst grøn te, og bladene til brug herfor findes på et spektrum af højkvalitets tencha, der nænsomt er skilt fra stilk og kvist og malet på en stenmølle. Er der tale om den første forårshøst af tencha, også kaldet ichiban cha, betragtes teen som værende egnet til teceremonien og til koicha, altså en ceremonial grade, der kan drikkes meget koncentreret. Tencha høstet senere på året kan blive til kulinarisk matcha, der kan være fantastisk i bagværk o.lig.
I modsætning til sencha dyrkes de eksklusive tetyper som tencha, kabusecha og gyokuro under bambusmåtter, så buskene ikke står i direkte sollys, hvilket fremmer klorofylindholdet og byder på en mere intens, frisk og sødlig smag og aroma.
Prøv f.eks. at fremhæve matchaens skønne kvaliteter med forfatterens guide til piskning af matcha med chasen på side 106.
Respektens for teens mange processer er allestedsværende i bogen, og det er måske ikke helt forkert at antage, at man med en større forståelse for kræfterne lagt i et færdigt japansk teprodukt vil kunne værdsætte sin drik med endnu større begejstring end før :)
Kapitler i bogen:
What is Japanese Tea?
What gives Japanese Teas Their Distinctive Flavors?
Single Estate Japanese Teas
Japan’s Main Tea Growing Regions
How to Brew Japanese Tea
Japanese Teapots
Produktinformation
Produktinformation
- Højde
- 23cm
- Bredde
- 15,4cm
- Dybde
- 1,4cm
- Sprog
- Engelsk
- Sidetal
- 96
- Forfatter
- Per Oscar Brekell
- Format
- Paperback