Grønt med Umami og Velsmag
Inspireret af madkulturer, som spiser meget grønt, får man i denne bog svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønne planter, alger og svampe
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe.
Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden.
Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt.
Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver en smagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse.
Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager. En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.
Produktinformation
Produktinformation
- Sprog
- Dansk
- Sidetal
- 360
- Forfatter
- Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen
- Format
- Hardcover