Toyo Kinmemai Rinse-Free Japanske Brune Ris 1kg
Kinmemai Rinse-Free Brown Rice er helt unikke japanske brune ris der har teksturen af hvide ris, men stort set alle de næringsrige egenskaber fra brune ris!
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Kinmemai "Better Brown" Musenmai BG
Er du klar på at opleve præcis hvor velsmagende og nærende japanske brune ris kan være?
Ingen behov for vask før tilberedning - flere næringsstoffer end hvide ris, men tæt på samme tekstur og en fantastisk smag og duft!
Kinmemai "wax cut" brune ris, er brune ris, hvor det hårde vokslag på overfladen af de risene er skåret jævnt. Derfor har risende følgende unikke egenskaber:
- Tekstur næsten som hvide ris
- Næsten samme næringsværdi som almindelige brune ris
- Kan nemt tilberedes - kog dem som du plejer at koge hvide ris
- Fremragende fordøjelighed
- Cirka 32 % mindre sukker indhold end hvide ris
Forkæl dine smagsløg
Kinmemai ris er muligvis de bedste ris fra Japan man kan forkæle sine smagsløg med!
Risene har en lidt sødere smag med mere umami, end mange andre japanske ris. Subtile noter af smør og nødder træder frem i duften mens teksturen er ubeskriveligt let og luftig.
Uanset om du vælger at bruge risene til sushi, i en skål som basis for et måltid eller i retter som stegte ris eller sågar risotto, så får du ikke kun en fantastisk tekstur, du får også en mere intens og smagfuld oplevelse.
Lynhurtig tilberedning
Kinmemai er blandt ganske få producenter i verden der fremstiller såkaldte "rinse free" ris.
Det betyder at du ikke skal spilde tid på at vaske dine ris, før du tilbereder dem! Aldrig har det været så nemt at tilberede perfekte ris - risene tilsættes direkte til riskogeren eller gryden, sammen med vand, hvorefter tilberedningen kan startes. Andre ris skal typisk vaskes 3-6 gange før de er klar til tilberedning, så her sparer man enormt meget tid! Kinmemai er færdige efter blot 20 minutter på "White Rice" programmet i riskogeren!
Avanceret teknologi
Toyo fremstiller Kinmemai risene ved hjælp af årevis af forskning og avanceret teknologi.
Deres mission er at gøre det ydmyge riskorn så nærende, smagfuld og let at tilberede, som muligt.
Derfor har de udviklet patenteret teknologi og maskiner som de bruger til at behandle, rense og udvælge risene med.
Her kan vi f.eks. nævne at "BG" metoden, som det kaldes når ris er rinse-free (også kaldet "Musenmai"), er udviklet af Toyo i 1970'erne.
Med denne forarbejdningsmåde gennemgår de slebne ris et ekstra trin, hvor de tumles i et smalt rør. Det er en lille genistreg, fordi den bruger klæbeevnen fra det klæbrige lag uden på risen mod sig selv – under et hurtigt 7-sekunders spin i røret klæber det resterende klid til siderne af røret. Unikt for Kinmemai ris, bliver riskornene herefter individuelt sorteret vha. laser-teknologi!
Bedre for miljøet
Når man skal tilberede Kinmemai ris, skal man som nævnt ikke vaske risene først. Det betyder for det første at der spildes meget mindre vand i forbindelse med tilberedningen. Men det er ikke den eneste måde Kinmemai ris er bedre for miljøet på!
De partikler man normalt skyller af risene, ender ikke i et filter i rensningsanlægget - i stedet bliver de via avanceret teknologi, opsamlet på fabrikken, hvorefter "ris støvet" bruges til at fremstille risklidsolie eller som tilsætning i gødning der bliver genbrugt i rismarkerne.
Toyo fabrikken har desuden været carbon neutral siden 2015.
Tilberedning af Kinmemai brune ris
Tilberedning i gryde:
- Mål ris og vand af i forholdet 1:1½ (f.eks. 1dl ris og 1½dl vand pr. portion).
- Udblød risene i 60 minutter (valgfrit trin - anbefales for den bedste smag).
- Varm op til vandet koger.
- Dæk til og hold ved høj varme i 8 minutter.
- Skift til lav varme og lad det simre i 12 minutter.
- Skru varmen til høj i 30 sekunder og tag gryden af varmen.
- Læg låg på, lad risene sidde i 20 minutter før servering.
Tilberedning i riskoger:
- Tilføj vand til vandstandspositionen for hvide ris, som angivet i din riskoger og tilføj yderligere 30-45 ml vand for hver kop ris.
- Brug kun 60 % af din riskogers kapacitet for at undgå overkogning.
- Udblød risene i 60 minutter (valgfrit trin - anbefales for den bedste smag).
- Kog risene på programmet for hvide ris.
- Lad risen hvile i 10 minutter før servering.
"Toyo Kinmemai Rinse free ris er uden tvivl de bedste ris jeg har smagt herhjemme til dato!
Ikke nok med at risene ikke skal skylles inden tilberedning, så er teksturen og smagen på disse ris også helt fantastiske!
Stor anbefaling af disse japanske ris uanset om du ønsker at lave sushi eller andre asiatiske retter med dem!"- Emil Nakahara, Nakahara Cooking
Produktinformation
Produktinformation
- Vægt
- 1kg
- Produceret i
- Japan
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g
Ris 100% (Oryza sativa subsp. Japonica)
Energi (kJ) | 1473 kJ |
Energi (kcal) | 352 kcal |
Fedt | 2,2 g |
(heraf mættet) | 0,57 g |
Kulhydrat | 76,1 g |
(heraf sukkerarter) | 0,8 g |
Protein | 5,9 g |
Salt | <0,01 g |