Frø Dyrk Selv - Komatsuna Rød Bladsennep Frø BX40218

Dyrk Selv - Komatsuna Rød Bladsennep Frø

Komatsuna er en rød bladsennep der er let at dyrke og kan sås både i foråret og i den tidlige sommer og igen i sensommeren/det tidlige efterår. 

29,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Komatsuna er en meget almindeligt udbredt grøntsag i Japan. Men selvom den er ved at blive mere populær i Danmark, er Komatsuna stadig langt fra hverdagskost i danske køkkener.

Det siges at Komatsuna har fået sit navn af en Shogun, det japanske udtryk for en militær leder, der var stoppet ved et tempel for at spise. Han fik serveret denne velsmagende grøntsag og spurgte til dens navn. En munk svarede, at den slet ikke havde et navn – det var blot en grøntsag, som de dyrkede og spiste i templet. Shogunen opkaldte grøntsagen efter en nærliggende flod, Komatsu, og tilføjede et 'na' i slutningen af navnet – ’na’ betyder blad.

Rød Komatsuna kan spises både rå og tilberedt. Blade og stængler er sprøde og saftige med en interessant smag - mild, men stadig med bid – som en sur-sød grøntsag. De sødlige noter i smagen bliver mere udtalt, hvis planten får frost. Det er også oplagt at bruge Komatsuna i wokretter eller andre asiatisk inspirerede retter. Den kan dampes, braiseres eller bruges i stirfries med alt fra kød til svampe.

Japanerne bruger tit Komatsuna som fintsnittet grønt i de klassiske miso-supper eller marinerer bladene med stødte sesamfrø, sojasauce og sukker. Komatsuna smager også godt rå - den har ikke den skarpe, bitre smag som f.eks. spinat og rucola.

Komatsuna kan sås udendørs fra begyndelsen af ​​april til september. Dyrkningsperioden er meget kort på 4-7 uger. Afstanden mellem rækkerne er 15 - 20 cm. I rækken for afskårne afgrøder 2 - 3 cm, for en enkelt høst 10 - 15 cm. Bladene skæres i en højde på 15 - 20 cm. Meget kuldetolerant og derfor nem at dyrke i Danmark.

Produktinformation

BX40218
Produktinformation
Vægt
ca. 2g

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

100% Brassica rapa camprestris rapifera frø