Dyrk selv - Økologisk Japansk Mizuna Kål Frø
Prøv selv at dyrke økologiske asiatiske Mizuna kål! Denne savtakkede bladgrøntsag er både kål og salat i én med en sprød tekstur og spændende pebret smag.
Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Super hurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
Mizuna vokser sig smuk og mørkegrøn med fjerlette savtakkede blade og sprøde stængler, der byder på høje mængder vitamin A, vitamin C og kalcium. Den er dekorativ, alsidig, kan spises både rå og tilberedt og så har den en karakteristisk skarp sennepssmag med mindre bitterhed end f.eks. rucola, som den ofte sammenlignes med.
Grøntsagen kendes også som japansk sennepskål, men den er alsidig nok til at indgå i mange forskellige køkkener. Nabe, stir fry, mesclun- eller forårssalat, suppe og lignende anretninger har alle gavn af denne flotte bladgrøntsag, der smager af sit allerypperste ved mild eller ingen tilberedning. Lynstegt, syltet, som salat eller tilsat en suppe som det allersidste, og mizuna vil helt sikkert begejstre ganen. I Japan er den særligt værdsat som syltet vintergrøntsag, hvor den dyrkes intensivt i de kolde måneder.
I april til september kan frøene sættes direkte i fugtig, næringsrig muldjord eller krukke med adgang til sol et par timer om dagen eller halvskygge hele dagen. Jorden bør holdes fugtig, eftersom mizuna rødder breder sig nær overfladen og ikke i dybden.
Regelmæssig vanding i små mængder er derfor en god idé, omend det danske klima muliggør utrolig lidt vedligeholdelse af netop mizunas vækstbetingelser ;)
Den foretrækker koldere vejr og ligesom andre Brassica kål, er mizuna en robust størrelse, der vokser ganske hurtigt med mulighed for flere omgange af høst både sommer og efterår, såvel som vinterdyrkning under dug.
Høst kan forekomme allerede efter 3 uger (maj-november) og derefter med jævnlige intervaller, såfremt rosetten bevares og bladene skæres nænsomt af ved basen med en skarp kniv. (ca. 4-5 gange)
De fine små blade fra mizuna er fantastiske i salat, og de sprøde stængler giver fylde og smag til din stir fry. Afskårne blade og stængler kan med fordel opbevares i køleskabets grønsagsskuffe i op til 5 dage indpakket i folie.
Mizuna Shiso salat med Ponzu Sesam
Prøv f.eks. at blande mizuna med friske shiso blade, ponzu og/eller sesamolie i en aromatisk salat, der både komplimenterer retter som karaage, gyoza og korokke, men også kan danne bunden for en lækker Buddha Bowl!
For ekstra styrke kan en smule yuzu kosho også tilføjes.
- 3 dele ponzu til 1 del sesamolie
Indeholder frø til ca. 30 planter fra Sativa.
Produktinformation
Produktinformation
- Produceret i
- Schweiz
- Egenskab
- Frø til ca. 30 planter
Indhold
Ingredienser og næringsindhold pr. /
Mizuna frø* (Brassica rapa var.japonica)
*Økologisk dyrket CH-BIO-006