Jeeny's Tamarind Puré 220g - Tamarind Puré er en tyk, klæbrig pasta fremstillet af en sur, mørk, klistret frugt, der vokser i en bælg på et tamarindtræ.

Jeeny's Tamarind Puré 220g

Tamarind Puré er en tyk, klæbrig pasta fremstillet af en sur, mørk, klistret frugt, der vokser i en bælg på et tamarindtræ.

39,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Hvad er Tamarind Paste?

Tamarindpasta kendes også under navnende Tamarind Paste og Tamarind Purée
Det er en tyk, klæbrig pasta fremstillet af en sur, mørk, klistret frugt, der vokser i en bælg på et tamarindtræ.

Nogle asiatiske køkkener bruger tamarindpasta til at fremstille desserter og endda slik, med i thailandsk madlavning bruges den mest i krydrede retter. Klassisk Pad Thai er lavet med tamarind paste, ligesom nogle thailandske karry-retter og skaldyrsretter også benytter pastaen.
Mange indiske karry retter kræver også tamarind for den mest autentiske smag.
Tamarind er også en almindelig ingrediens i de indiske og mexicanske køkkener, såvel som vietnamesisk, latin og caribisk madlavning.

Hvordan fremstilles Tamarind-pasta?

Tamarindpasta fremstilles fra tamarindtræets frugt, som er en bælg.
Hovedageligt benytter man den klæbrige masse, der omgiver frøene inden i bælgen.
Tamarind træet er et frugttræ der oprindeligt er hjemmehørende i Afrika, men nu vokser hele Asien og også i Mexico.
Træet bærer store brune bælge, der indeholder selve tamarindfrugten. Den mørke, rødbrune frugt fjernes fra bælgene og skal adskilles fra frøene for at fremstille en pasta der er klar til brug.

Hvordan smager Tamarind-pasta?

Tamarindpasta smager meget syrligt med en lidt citrusagtig smag. Tamarind er elsket for sin komplekse smag, der også har noter om røg og karamel, hvilket giver dybde til de retter den benyttes i.

Madlavning med Tamarind-pasta

Tamarind-pasta er super let at bruge direkte fra glasset. På grund af dens ret syrlige smag, har man ofte brug for sukker eller en anden slags sødestof som honning eller sirup, for at balancere syrligheden. Kombineret med sødme, giver tamarind en smuk, men subtil, sød, syrlig smag.

Opskrifter med Tamarind-pasta

Tamarindpasta er en meget versatil ingrediens der bruges i mange typer asiatiske retter.
I flæng kan vi nævne nudelretter, karryretter, saucer og supper. Tamarindpasta kan også blandes i dips og chutneys.
Pastaen er ideelt i en marinade, da dens syrlighed hjælper med at mørne kødet.

Produktinformation

KC16964
Produktinformation
Vægt
220g
Produceret i
Malaysia

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Tamarind, vand, salt, konserveringsmiddel (E211).

Energi (kJ) 503 kJ
Energi (kcal) 119 kcal
Fedt 0,0 g
   (heraf mættet) 0,0 g
Kulhydrat 27 g
   (heraf sukkerarter) 10 g
Protein 0,9 g
Salt 0,08 g