Mee Chun Lye Water Kansui Vand 500ml - Lye water er bedre kendt som flydende Kansui - en alkalisk opløsning der hovedsageligt bruges til fremstilling af nudler, for at give den rigtige konsistens.

Mee Chun Lye Water Kansui Vand 500ml

Lye water er bedre kendt som flydende Kansui - en alkalisk opløsning der hovedsageligt bruges til fremstilling af nudler, for at give den rigtige konsistens.

79,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

Stjerne god service - du skal altid være tilfreds :)

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Super hurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Lye Water, eller på dansk, Ludvand, er nok endnu bedre kendt som flydende Kansui (枧水). Det er en alkalisk opløsning i fødevarekvalitet, der bruges i mange køkkener rundt om i verden. Den klar til brug, og flasken indeholder hovedsageligt kaliumcarbonat (K2CO3), et hvidt alkalisalt, der er opløseligt i vand.

Denne type ludvand er fremstillet i fødevarekvalitet og er dermed sikker til brug i fødevarer - vær dog meget påpasselig med brugen, da Lye Water er koncentreret og ætsende! Selvom ludvand er helt sikkert at bruge i mad, bør du aldrig smage det alene eller røre ved det med bar hud. Det er vigtigt at holde det væk fra børn!

Det ligner almindeligt vand: klart, gennemsigtigt og lugtfrit. Men når du tilføjer det til vand, vil blandingen fremstå let uklar.

Hvad bruger man Kansui til?

Generelt giver flydende Kansui følgende funktioner i fødevareproduktionsprocessen:

  • Det giver en gul farvetone til maden
  • Det giver en mild, men mærkbar alkalisk smag
  • Det neutraliserer syren i maden
  • Det bruges til at konservere visse fødevarer

Men det bedst kendte formål i det japanske køkken er nok brugen under fremstilling af Ramen nudler.
Her giver Kansui nudlerne deres helt unikke "bid" - altså den let chewy, elastiske tekstur som nudlerne er kendt og elsket for.

Men det er ikke det eneste Kansui vand kan bruges til - også bagværk som bagels og kringler samt kinesiske månekager og andre typer nudler drager fordel af denne alkaliske opløsning for både tekstur og smag.

Produktinformation

BY05959
Produktinformation
Indhold volumen
500ml
Produceret i
Kina

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. /

Vand, kaliumkarbonat (E501).

GIV AGT: ÆTSENDE. Undgå at få i øjet, på hud og tøj. I tilfælde af kontakt - skyl straks med rigeligt vand og søg læge.