Konserves STOP MADSPILD (BEDST FØR 05/04/22) - Ginnan Mizuni - Kogte Ginkgo Nødder 180g RK00002
Nedsat pris

STOP MADSPILD (BEDST FØR 05/04/22) - Ginnan Mizuni - Kogte Ginkgo Nødder 180g

Forkogt Ginnan mizuno eller Ginkgo-nødder - lige til at riste med lidt smør og salt for en særpræget og lækker snack!

24,00 kr. 89,00 kr. - 65,00 kr.

STOP MADSPILD TILBUD! OBS - Varen er enten tæt på eller over bedst før dato. Se bedst før dato i varetitel.

Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Et af verdens ældste træer med oprindelse i Kina, Ginkgo biloba, er groet uforandret gennem 200 millioner år og med dets særprægede frugt og blade, er det blevet et ganske ikonisk asiatisk træ med dybe historiske rødder i buddhisme og tempelkultur - heraf det danske navn, Tempeltræ.

Træets frø (nødder) er næsten grøn-gulligt geléagtige og kan tilberedes på mange forskellige måder i supper, til den japanske ret chawanmushi og som en helt enkelt ristet snack-spise, som det kendes fra Izakaya-restauranter, hvor nødderne serveres på små spyd sammen med øl eller sake.

Chawanmushi laves på traditionel vis i en tekop, som navnet indikerer, og består af lækker dampet æg, lys soja, dashi, shiitake og ginkgo med forskellige variationer af retten derudover. Tekoppen kan nemt placeres i f.eks. en bambusdamper eller i et vandbad i en riskoger for nem og kontrolleret tilberedning. Her tilføjes ginkgo nødderne blot som de er sammen med de øvrige toppings, når æggemassen er halvvejs dampet igennem.

Smagen af ginkgo er nøddeagtig og kan minde om pistacie. Frugtkødet rundt om nødderne går de fleste udenom, eftersom det, ligesom den berygtede durian-frugt, kan have en ubehagelig lugt. I denne dåseversion er nødderne renset og forkogte, så du slipper for at bakse med denne del af frugten.

Ginkgo er desuden kendt i Danmark som kosttilskud og kinesisk naturmedicin, hvor selve bladene fra træet menes at styrke hukommelse og kognitive evner hos f.eks. ældre.

Træerne trives i køligere klima og kan derfor også ses vokse rundt om i landets parker og langs landeveje; dog afgiver de ikke frø, eftersom alle ginkgo biloba i Danmark er maskuline.

Produktinformation

RK00002
Produktinformation
Vægt
180g

HVAD ER STOP MADSPILD?

En stor del af vores varer er ikke fremstillet til eksport, men til Japans eget marked (netop også grunden til de er ekstra sjove og lækre), hvor varer cirkulerer meget hurtigere og holdbarhed tildeles efter et ønske om at signalere friskhed - ikke om decideret holdbarhed.

Derfor er slik f.eks. ofte kun mærket med ét enkelt års holdbarhed fra produktion, hvilket er meget lidt ift. f.eks. Europa hvor der i langt de fleste tilfælde er minimum 2 års holdbarhed på tilsvarende produkter. I nogle tilfælde tager vi specielle varer hjem som ikke når at blive solgt inden for den påtrykte "bedst før" dato. Vi beholder varerne som stop madspild tilbud, fordi vi mener, at tørvarer, vakuumpakkede nudler, saucer, chokolade og lign. sagtens kan nydes udover den påtrykte mærkning.

Dette er også helt efter reglerne fra Fødevarestyrelsen :)

Nyd godt af vores skarpe stop madspild tilbud, og prøv et af vores sjove og spændende produkter til en ekstra stærk pris!

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Ginkgo-nødder, vand, antioxidant (E300), glukose.

Allergener: trænødder
Oprindelse: Japan

Energi (kJ) 799 kJ
Energi (kcal) 191 kcal
Fedt 2,4 g
   (heraf mættet) 0,2 g
Kulhydrat 35,6 g
   (heraf sukkerarter) 1,2 g
Protein 6,4 g
Salt 0,0 g


Du vil eventuelt også synes om