Konserves Ginnan Mizuni - Kogte Ginkgo Nødder 180g RK00002
Ny

Ginnan Mizuni - Kogte Ginkgo Nødder 180g

Forkogt Ginnan mizuno eller Ginkgo-nødder - lige til at riste med lidt smør og salt for en særpræget og lækker snack!

89,00 kr.
Inkl. moms
 På lager
 

God service - 5 stjerner på Trustpilot

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Et af verdens ældste træer med oprindelse i Kina, Ginkgo biloba, er groet uforandret gennem 200 millioner år og med dets særprægede frugt og blade, er det blevet et ganske ikonisk asiatisk træ med dybe historiske rødder i buddhisme og tempelkultur - heraf det danske navn, Tempeltræ.

Træets frø (nødder) er næsten grøn-gulligt geléagtige og kan tilberedes på mange forskellige måder i supper, til den japanske ret chawanmushi og som en helt enkelt ristet snack-spise, som det kendes fra Izakaya-restauranter, hvor nødderne serveres på små spyd sammen med øl eller sake.

Chawanmushi laves på traditionel vis i en tekop, som navnet indikerer, og består af lækker dampet æg, lys soja, dashi, shiitake og ginkgo med forskellige variationer af retten derudover. Tekoppen kan nemt placeres i f.eks. en bambusdamper eller i et vandbad i en riskoger for nem og kontrolleret tilberedning. Her tilføjes ginkgo nødderne blot som de er sammen med de øvrige toppings, når æggemassen er halvvejs dampet igennem.

Smagen af ginkgo er nøddeagtig og kan minde om pistacie. Frugtkødet rundt om nødderne går de fleste udenom, eftersom det ligesom den berygtede durian-frugt kan have en ubehagelig lugt. I denne dåseversion er nødderne renset og forkogte, så du slipper for at bakse med denne del af frugten.

Ginkgo er desuden kendt i Danmark som kosttilskud og kinesisk naturmedicin, hvor selve bladene fra træet menes at styrke hukommelse og kognitive evner hos f.eks. ældre.

Træerne trives i køligere klima og kan derfor også ses vokse rundt om i landets parker og langs landeveje; dog afgiver de ikke frø, eftersom alle ginkgo biloba i Danmark er maskuline.

Obs. Vær opmærksom før indtagelse, hvis du har allergiske tendenser.

Produktinformation

RK00002
Produktinformation
Vægt
180g

Ingredienser og næringsindhold

Næringsindhold / 100 g

Ginkgo-nødder, vand, antioxidant E300, glukose.

Energi (kJ) 799
Energi (kcal) 191 kcal
Fedt 2,4 g
   (heraf mættet) 0,2 g
Kulhydrat 35,6 g
   (heraf sukkerarter) 1,2 g
Protein 6,4 g


Du vil eventuelt også synes om