Suribachi Surikogi Goma Morter Sæt
Sæt med japansk morter og støder udført i stentøj og træ. Perfekt til at knuse sesamfrø og andre tørrede krydderier på en nænsom måde.
God service - 5 stjerner
Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!
Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!
Beskrivelse
En suribachi er en keramikskål, glaseret på ydersiden og med et groft mønster kaldet kushi-no-me på den uglaserede inderside. Denne overflade minder lidt om overfladen af orohigane (traditionelt rivejern).
Surikogi støderen er lavet af træ for at undgå unødigt slid på suribachien. Traditionelt brugte man træet fra sanshō-træet, hvilket tilføjer en smule aroma til maden, men i dag bruges andre træsorter oftere - i dette tilfælde den velduftende japanske cypres, kendt som Hinoki.
For at bruge suribachien sættes skålen på en skridsikker overflade, og surikogien bruges til at støde materialet til den ønskede tekstur opnås.
Suribachi og surikogi ankom til Japan fra Kina omkring 1000 e.Kr.
Morteren blev først brugt til medicin, og først senere til fødevarer. Specielt sesamfrø er en populær ingrediens at støde i denne type morter, derfor kaldes den undertiden også for en Goma Suribachi eller en Goma Suri-kun.
Produktinformation
Produktinformation
- Længde
- Støder: 10cm
- Produceret i
- Japan
- Materiale
- Morter: Seto Stentøj
Støder: Hinoki Cypres træ - Diameter
- Morter: 8,5cm