Glas EDO Håndværk - Whisky Glas Suisei 380ml VZ00001

EDO Håndværk - Whisky Glas Suisei 380ml

Forkæl din japanske whisky, shochu eller umeshu med de historiske Edo Garasu, der stadig fremstilles med udgangspunkt i det traditionelle glashåndværk fra Tokyo

439,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Edo Garasu eller Edo Glas indkapsler både en række traditionelle glaspusterteknikker fra Edo-perioden såvel som en bestemt japansk designsensibilitet, der kommer til udtryk i frie flydende former eller som her - i kometernes rotationer omkring solen.

Med glasset medfølger indpakning fra glasværkstedet og en filtet Mt. Fuji bordskåner.

EDO Håndværk

Tokyo var i perioden 1603-1868 kendt som Edo.

Det japanske Edo glaspusteri finder sin kulturelle arv i denne forhenværende fiskerby, hvor den endnu holdes ved lige af talentfulde glaskunstnere, der med målrettede teknikker og præcision i en kamp mod tiden manipulerer glasmediet til smukke objekter.
Det var dog først i den tidlige Meiji periode med etableringen af den regeringsejede Shinegawa Glass Factory (4 Kitashinagawa, Shinagawa-ku) i 1873, at håndværket rigtig begyndte at tage form i en japansk kontekst. Gennem de tre primære glasteknikker kendt som friform pustning, formpustning og pressepustning udviklede håndværkerne i Tokyo sig til en særskilt industri for glas.

Keramik var dog det foretrukne medie til fremstilling af service, og glas var uegnet til installation i traditionelle japanske hjem, som var bygget i lette materialer, der kunne modstå regelmæssige jordskælv. Derfor tog det også mange år før glasvarer overgik fra at være ceremonielt betonede luksusobjekter til at kunne blive produceret kommercielt til f.eks. navigationslys til skibe, vinduer i vestligt inspirerede huse og flasker til øl og sodavand.

På Shinegawa blev praksis til massefremstilling af kvalitetsglas introduceret af besøgende håndværkere fra vesten såsom den engelske ingeniør James Speed, men selv derefter kæmpede fabrikken for at slå igennem med sine glasvarer i et land, hvor behovet var lavt. I 1888 blev firmaet omdøbt til det private Shinagawa Glass Works med fokus på medicinalglas og flaskeproduktion. Mange dygtige ingeniører og håndværkere fik en nødvendig start på Shinegawa heriblandt Iwaki Takijiro, der udviklede den første farvede glasproduktion i Japan og senere startede sin egen fabrik.

Selve Shinegawa-bygningen kan nu kun opleves i Aichi-præfekturets Meiji-Mura udendørsmuseum for Meiji arkitektur, hvor en del af fabrikken er genskabt efter nedrivningen i 1962.

I dag er det stadig de tre primære teknikker, der bruges til Edo glas.
Formen har siden 2002 været anerkendt som en lokal Tokyo tradition og siden 2014 som en bevaringsværdig traditionel industri, der repræsenterer japansk håndværk.

 

Den lille kollektion af Edo glas hos WakuWaku, Asama, Yuki, Bonsai, Fuji, Iwa, Boshi, Suisei og Kaiyo, tager inspiration fra japanske landmærker, årstiderne og naturen her udtrykt i glassenes bløde organiske linjer. 

Disse mundblæste glas fremstår unikt svælgende med afrundede former og kurver, hvis design blev til, da en japansk håndværksmester i Edo glas tog turen til Kina for at lære håndværket fra sig. Takket være hans store indsats er de historiske glas nu også tilgængelige uden for Japan i en opdateret fair produktion tro mod de oprindelige tre Edo teknikker.

Nederst på siden er der f.eks. afbildet, hvordan håndværkeren ved brug af blæseslange med et mundstykke kan puste luften ind i glasset samtidig med, at hænderne kan arbejde med friform pustning over flammen.

Whisky Highball

Denne highball er Suntory's anbefaling og kaldes også for en Whisky Soda. Målet er, at drikken serveres så forfriskende kold og boblende som muligt ;)

  1. Fyld dit glas med is og lad det køle ned.
  2. Hæld den ønskede mængde nedkølet whisky oveni.
  3. Rør rundt.
  4. Tilsæt nedkølet danskvand (3-4 dele bobler til 1 del whisky)
  5. Rør en enkelt gang rundt fra top til bund uden at ødelægge boblerne.
  6. Tilsæt en smule citron- eller grapefrugt saft og nyd!

Se gerne vores blog eller The Complete Guide to Japanese Drinks for mere inspiration til japanske drinks.

Produktinformation

VZ00001
Produktinformation
Indhold volumen
380ml
Højde
10cm
Materiale
Varmeresistent mundblæst glas
Diameter
(Bund) 5cm
(Top) 7cm

Salg af alkohol

Salg af alkohol hos wakuwaku.dk sker i henhold til gældende dansk lovgivning. Personer skal være fyldt 18 år for at købe tobak og drikkevarer med en alkoholvolumenprocent på 16,5% og være fyldt 16 år for at købe drikkevarer med en alkoholvolumenprocent der er lavere end 16,5%. Ved gennemførelse af ordrer erklærer Kunden at være bekendt med gældende lovgivning om salg af alkoholdige drikkevarer og tobak. Alkohol bør nydes med omtanke.

Du vil eventuelt også synes om