Delikatesser You Yu Shi Tusindårsæg 6 stk FK12261

You Yu Shi Tusindårsæg 6 stk

Tusindårsæg, der også er bedre kendt under det engelske navn Century Eggs, er en kinesisk delikatesse. Denne version er fremstillet af æg fra ænder.

55,00 kr.
Inkl. moms
 Produktet er i øjeblikket udsolgt
 

God service - 5 stjerner

 

Fragt fra kr. 39 - Fri fragt ved køb over 399!

 

Lynhurtig levering - kun 1-2 dage!

Beskrivelse

Æggene med det fantastiske navn 'Tusindårsæg', er et klassisk tilfælde af "kært barn, mange navne".
Delikatessen fra Kina er også kendt som Century eggs, preserved eggs, hundred-year eggs, thousand-year eggs, thousand-year-old eggs, millennium eggs, skin eggs, og black eggs.
Uanset hvad man kalder dem, er der tale om en meget speciel delikatesse, der ikke minder om noget man kender fra de vestlige køkkener.
På trods af navnet, lagres æggene faktisk normalt kun i ca. 100 dage.

Century eggs kan laves af æg fra mange forskellige fugle - i dette tilfælde er der tale om den klassiske udgave hvor æggene stammer fra ænder.

Æggene koges i vand tilsat te blade, som herefter lægges til at gære i en blanding af ler, aske, salt, brændt kalk og ris skaller.
Efter flere uger - endda i nogle tilfælde flere måneder - er æggene totalt forvandlet!

Gennem lagringsprocessen bliver æggeblommen en mørkegrøn til grå farve med en cremet konsistens og stærk aroma og smag, på grund af dannelsen af hydrogensulfid og ammoniak, mens hviden bliver en mørkebrun, gennemsigtig gelé med en salt smag. Det transformerende middel i tusindårsægget er et alkalisk salt, som gradvist hæver æggets pH-værdi til omkring 9-12 under hærdningsprocessen. Denne kemiske proces nedbryder nogle af de komplekse, smagsfrie proteiner og fedtstoffer, der producerer en række nye smagsstoffer.

Konsistensen af hviden er som en meget fast gelé. Det minder lidt om den klassiske sky man putter på leverpostej, men med en endnu mere fast konsistens. Smagen af hviden er let salt og fuld af umami.

Blommen er stjernen i showet - her får man en super cremet tekstur og en aroma og smag der kan minde en del om blåskimmelost. 

Produktinformation

FK12261
Produktinformation
Vægt
375g
Produceret i
Kina

Indhold

Ingredienser og næringsindhold pr. / 100 g

Andeæg, vand, surhedsregulerende middel (E524), salt, te blade.

Energi (kJ) 449 kJ
Energi (kcal) 107 kcal
Fedt 4,5 g
   (heraf mættet) 2,4 g
Kulhydrat 5,5 g
   (heraf sukkerarter) 0,0 g
Protein 11 g
Salt 0,61 g